Νικολούδης: Πλήρης αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Για πλήρη αποτυχία του συστήματος φοροεισπρακτικών μηχανισμών έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Παναγιώτης Νικολούδης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις του κ. Νικολούδη προκάλεσαν… σοκ στα μέλη της επιτροπής. Συγκεκριμένα μίλησε για πλήρη αποτυχία του συστήματος και εξέφρασε την απογοήτευσή του όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει

καμία δυνατότητα από τις ΔΟΥ να ελέγξει περιπτώσεις προσώπων που έχουν υψηλές καταθέσεις την ώρα που δηλώνουν πολύ χαμηλό εισόδημα. «Πέσαμε από τα σύννεφα όταν οι εφορίες μας έλεγαν τι να κάνουμε την πληροφορία που μας στείλατε.

Τους δίναμε κουταλιά έτοιμη στο στόμα και δεν μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν», είπε και πρόσθεσε «πως υπάρχει μεν το ΣΔΟΕ που κάνει ελέγχους, αλλά δεν βεβαιώνει φόρους και τις εφορίες που βεβαιώνουν φόρους αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα για έλεγχο. Ένας έχει το μαχαίρι, άλλος το πεπόνι και κανείς δεν τρώει».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις πόθεν έσχες, γνωρίζουν ως αρχή για ορθοπεδικούς γιατρούς που δωροδοκήθηκαν από συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρία, αλλά δεν μπορούσαν να το αποδείξουν.

Να σημειώσουμε ότι στην εισαγωγή του ο κ. Νικολούδης ανέφερε πως εντός του 2012 η αρχή προχώρησε σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 238 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 97 εκατ. ήταν από φοροδιαφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα