Κινδυνεύει ο τίτλος του Φέτελ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ο Sebastian Vettel ίσως και να πανηγύρισε τον τίτλο του υπερβολικά νωρίς.

Λήψη από βίντεο εμφανίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητή, κατά την διάρκεια του grand prix στο Σάο Πάολο, να προσπερνά τον πιλότο της Toro-Rosso, Jean-Eric Vergne, υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας. Αυτό, ως γνωστόν απαγορεύεται και επιφέρει συνήθως ποινή είκοσι δευτερολέπτων.

Αν η FIA επιβάλλει εκ των υστέρων την προβλεπόμενη

ποινή, ο Γερμανός πιλότος θα πέσει από την έκτη θέση που τελικώς κατέλαβε, στην όγδοη, κάτι που συνεπάγεται αυτόματα την απώλεια του τίτλου και την μετακόμισή του στις αγκαλιές του Fernando Alonso.

Η προθεσμία για την υποβολή ένστασης από την Ferrari λήγει αύριο.  Ο ούτως ή άλλως μαχητής Ισπανός οδηγός θεωρεί ότι έχει δίκιο και το διατρανώνει ακόμα και μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Ο Vettel την ίδια ώρα σιωπά.

Η FIA από την μεριά της, έχει το δικαίωμα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως αν αποδειχθεί η παράβαση μέσω βίντεο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, αφού η ποιότητα της εικόνας που εμφανίζει το παράνομο προσπέρασμα δεν είναι και η καλύτερη. Προς την κατεύθυνση της παραμονής του τίτλου στα χέρια του νυν κατόχου του δείχνει και χθεσινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της FIA, ο οποίος εκφράστηκε εναντίον μιας ανακήρυξης του πρωταθλητή σε γραφεία. Η Ferrari όμως, εξετάζει όλα τα διαθέσιμα βίντεο προσεχτικά. Λέτε το τέλος της ιστορίας του πρωταθλήματος να μην γράφτηκε την περασμένη Κυριακή;

Keywords
Τυχαία Θέματα