Η Τουρκία απειλεί (και πάλι) την Κύπρο

Οι… συνήθεις απειλές της Τουρκίας προς την Κύπρο, δεν θα μπορούσαν φυσικά να αφαιρεθούν από τον δημόσιο διάλογο την εποχή της μεγάλης αδυναμίας της Λευκωσίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη φορά δεν προέρχονται από τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση της Άγκυρας, αλλά από τον άνθρωπο που θέλει να τον ανατρέψει, και να τον διαδεχθεί στην εξουσία.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπριών, και κούνησε με νόημα το

δάχτυλο στην πλευρά των Ελληνοκυπρίων. “Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την οικονομική κρίση, ως λόγο για να μην προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο”, ήταν τα λόγια του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Ο Ντερβίς Έρογλου από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντάς τους ότι επιθυμούν να ξαναρχίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η εντύπωση ωστόσο που αποκόμισε είναι ότι η Λευκωσία από την πλευρά δεν σκοπεύει να βιαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα