Η πρωτότυπη καμπάνια της “Dove”

Ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο να τονίσει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση βρήκε η εταιρεία ‘Dove’. Δημιούργησε μία διαφημιστική καμπάνια με τίτλο ‘Σκίτσα αληθινής ομορφιάς’ προκειμένου να αποδείξει ότι οι περισσότερες γυναίκες ‘βλέπουν’ με τελείως διαφορετικό τρόπο την εμφάνισή τους, από το πώς τους βλέπουν οι γύρω τους.

Η Dove χρησιμοποίησε εφτά γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, με διαφορετικό background ζωής και σε συνεργασία με τον εκπαιδευμένο από το

FBI σκιτσογράφο Gil Zamora, δημιούργησε τα σκίτσα τους, βασισμένα σε δική τους περιγραφή των χαρακτηριστικών του προσώπου τους. Οι περισσότερες γυναίκες περιέγραφαν το πρόσωπό τους χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως: «Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι έχω μεγάλο πηγούνι», ή « θεωρώ πως έχω πολύ στρογγυλεμένο πρόσωπο», ή «μου λένε ότι έχω μεγάλο μέτωπο».

Είχε ζητηθεί από τις ίδιες γυναίκες να περάσουν χρόνο μες στην ημέρα με κάποιους αγνώστους χωρίς να τους έχουν εξηγήσει το λόγο. Αυτοί οι άγνωστοι αργότερα περιέγραψαν στον ίδιο σκιτσογράφο τα πρόσωπα των γυναικών που είχαν γνωρίσει εκείνη την ημέρα. Στο τέλος, έβαλαν δίπλα-δίπλα τα δύο σκίτσα που είχαν δημιουργηθεί για κάθε γυναίκα και οι διαφορές που υπήρχαν ήταν ολοφάνερες. Η Dove χρησιμοποίησε αυτά τα σκίτσα για την καμπάνια της βάζοντας τον τίτλο «Είσαι πολύ πιο όμορφη απ’ ότι νομίζεις».

Μία από τις εφτά γυναίκες που έλαβε μέρος στην καμπάνια, παραδέχθηκε πως δεν είχε εκτιμήσει σωστά την εμφάνισή της όλα αυτά τα χρόνια. Δήλωσε πως θέλει η 8 ετών κόρη της να μεγαλώσει έχοντας τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που εκείνη δεν είχε για το πόσο όμορφη είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα