Η Γαλλία διαψεύδει την απελευθέρωση των ομήρων

Την είδηση που ανακοίνωσε το πρωί ένας αξιωματούχος του στρατού ότι απελευθερώθηκαν οι επτά όμηροι που απήχησαν την Τρίτη στο Καμερούν, διαψεύδει με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

“Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει την πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι Γάλλοι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι”, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, είχε διαψεύσει την είδηση από την Νιγηρία και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μοχάμεντ Γερίμα, καθώς είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο “Είναι εσφαλμένο.

Δεν γνωρίζουμε ούτε που βρίσκονται”.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν σήμερα το πρωί ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού του Καμερούν είχε ανακοινώσει ότι οι επτά όμηροι, μέλη μιας οικογένειας, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ήταν “σώοι και ασφαλείς” και βρίσκονταν “στα χέρια των νιγηριανών αρχών”.

Ωστόσο στην συνέχεια, χαρακτηρίζοντας την πληροφορία αυτή μια “παρανοϊκή φήμη”, ο υπουργός Επικοινωνίας του Καμερούν Ίσα Τσιρόμα Μπακάρι, είχε διαψεύσει την απελευθέρωση της οικογένειας.

Οι επτά Γάλλοι, τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά ηλικίας 5 ως 12 ετών, απήχθησαν την Τρίτη στο βόρειο Καμερούν και οδηγήθηκαν στη συνέχεια από τους απαγωγείς τους προς την γειτονική Νιγηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα