Γ.Καμίνης: Η βίλα Αμαλία θα γίνει σχολείο

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Ι. Σγουρός κήρυξαν το μεσημέρι την εκκίνηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του δήμου με την ένταξη 15 έργων ύψους 35.5 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν την διαχείριση των απορριμμάτων, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όπου δεν υπάρχει, την ανάπλαση του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου, την ανακατασκευή δύο Κέντρων Υγείας στην οδό Σαρανταπόρου στην Κυψέλη καθώς και δύο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και τον Κεραμικό και τέλος την ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου.

Ο

κ. Καμίνης δήλωσε νωρίτερα για τα επεισόδια της βίλας Αμαλία ότι δεν τον αφορά το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης και ότι η βίλα θα γίνει σχολείο. Ωστόσο ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή στην πόλη και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προς διάθεση άλλα 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τα οποία αναμένονται συμβάσεις μέσα στο 2013 προκειμένου να εκτελεστούν έργα.

Ο κ. Σγουρός αναφερόμενος στα περισσότερα από 500 εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτήρια στην Αθήνα, δήλωσε ότι αποτελούν κακή εικόνα για την πόλη και για αυτό τον λόγο πρέπει να αξιοποιηθούν.

Τέλος ο περιφερειάρχης κάλεσε τους δημάρχους να φέρουν ώριμες μελέτες προκειμένου να ενταχθούν τα έργα στην χρηματοδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα