Επιβολή φόρου σε smartphones εξετάζει ο Ολάντ

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση του γαλλικού πολιτισμού, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής φόρου σε smartphones, laptops και tablets!

Από την επιβολή φόρου 1% σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το internet (Αpple, Google) , τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν εκτιμώνται περίπου στα 86 εκατ. ευρώ, και θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την υποστήριξη της γαλλικής μουσικής, του κινηματογράφου και

της τέχνης.

Η πρόταση αυτή ήταν μία από τις 75 που παρουσιάστηκαν στον Γάλλο πρόεδρο από μία ειδική επιτροπή πολιτισμού, που είναι επιφορτισμένη με το να βρει τρόπους προστασίας της γαλλικής «πολιτιστικής κληρονομιάς…εν όψει της ψηφιακής καινοτομίας».

Ωστόσο, στην αναφορά της επιτροπής, 719 σελίδων, προτείνονται επίσης και μειωμένες ποινές για πειρατεία μουσικής και βίντεο.

Όπως επεσήμανε η Ορελί Φιλιπετί, υπουργός Πολιτισμού, τα tablets και οι άλλες εξελιγμένες τεχνολογικά συσκευές είναι πανάκριβες, αλλά δε συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση των έργων που κυκλοφορούν μέσω αυτών.

Από τις τηλεοράσεις που πουλήθηκαν στην Γαλλία το 2012, σχεδόν το ένα τέταρτο ήταν συμβατές με το internet. Οι Γάλλοι καταναλωτές αγόρασαν 13.5 εκατομμύρια smartphones και 4.5 εκατ. υπολογιστές μόνο τον περασμένο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα