Δεύτεροι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη οι Έλληνες!

Την ώρα που οι «ειδικοί» προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα χειρότερα πέρασαν, οι Έλληνες εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στους πιο απαισιόδοξους λαούς της Ευρώπης. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Nielsen, η οποία εστιάζει στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες έρχονται στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής λίστας της απαισιοδοξίας, με τους Πορτογάλους να προηγούνται.

Το θετικό νέο είναι ότι εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα μας ανέβηκε κατά πέντε μονάδες, φθάνοντας

τις 40. Όμως, εννιά στους δέκα καταναλωτές εξακολουθούν να θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε ύφεση, ενώ οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση θα παραταθεί και τον επόμενο χρόνο. Η μεγαλύτερη έγνοια των Ελλήνων είναι οι εργασιακές προοπτικές (39%), καθώς και εκείνες που αφορούν την τσέπη τους (37%).

Το 75% των συμπατριωτών μας δηλώνουν ότι έχουν περικόψει τις δαπάνες εκτός του σπιτιού, το 72% επιλέγουν φθηνότερα προϊόντα, ενώ το 35% αδυνατούν να βάλουν χρήματα στην άκρη. Εν ολίγοις τα λεφτά φθάνουν μετά βίας για την πληρωμή καρτών, χρεών και δανείων.

Στον αντίποδα, η πιο αισιόδοξη περιοχή του πλανήτη είναι η Ασία και ο Ειρηνικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα