Δούρου: Θα παραμείνω στην Περιφέρεια ακόμα κι αν χάσω

Η Ρένα Δούρου μίλησε στην εκπομπή «Εκλογές 2014» τον Νίκο Ευαγγελάτο, τον Τάκη Χατζή και την Ελένη Καλογεροπούλου, όπου αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνοντας ότι ακόμα κι αν δεν εκλεγεί θα μείνει στην Περιφέρεια.

Επίσης υπογράμμισε ότι είτε ψηφίσει κάποιος Σγουρό ή Κουμουτσάκο στην ουσία είναι σαν να ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττική μίλησε:


Για την επίθεση Πάγκαλου εναντίον της
- Ως πολίτης λέω ότι δεν θα πάμε καθόλου καλά αν τέτοιου είδους περιστατικά οπως η επίθεση Πάγκαλου τελειώνουν σε μια ανάλυση αν μου έκανε καλό ή όχι.
Για την αφισοκόλληση
- Είπα και χθες συγγνώμη αν ενόχλησα κάποιους πολίτες. Υπάρχει αναντιστοιχία με την φασαρία που έγινε έναντι άλλων. Δεν ήταν στην αρχική μας πρόθεση. Αλλά η δική μας δράση δεν έβρισκε ανταπόκριση στα ΜΜΕ. Ακόμα και όταν παραιτήθηκα δεν έπαιξε η είδηση.
- Ουτε μου αρέσει να παραπονιέμαι. Τούτων δοθέντων δίνω τις μάχες. Στην αφισοκόλληση βάλαμε ανακυκλώσιμο χαρτί και με τους οικολόγους. Εμείς θα τα μαζέψουμε έχουμε συμφωνήσει με τους οικολόγους και από το ανακυκλώσιμο χαρτί είπαμε ότι χρήματα μαζέψουμε να τα δώσουμε στο Χαμόγελο του Παιδιου.
- Η ευαισθησία η οικολογική δεν είναι να μην πετάς την γόπα κάτω αλλά να δεις τι θα κάνεις με την Φυλή και τον καρκίνο.
- Χαίρομαι που σε σχέση με το πρόγραμμά μας το μεμπτό μου σημείο είναι που παραβίασα την εκλογική νομοθεσία.
Τι θα κάνει με όσους διορίστηκαν από τους προκατόχους της
- Είμαι από τους λίγους υποψηφίους που συναντήθηκε με το σύνολο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Διάφορες αιρετές θέσεις σέρνουν και κόσμο. Η ταμπακιέρα είναι ότι ενω πρέπει να βάλουμε ένα πλαίσιο επιβράβευσης και τιμωρίας στο Δημόσιο, αυτό αναβλήθηκε από την κυβέρνηση γιατί έρχονται εκλογές.
- Θα συνεργαστώ με όλους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής γιατί αυτοί θα υποδείξουν τις ελλείψεις και τις αστοχίες.
- Εγώ δεν έχω τάματα. Ούτε δίνω την μάχη τάζοντας στους ανέργους.
- Επίορκοι. Περάσαμε 7 – 8 μήνες με τους επίορκους. Διακινδυνεύω τον λαϊκισμό, αλλά αν θυμάστε ένα περίπτερο που καταστράφηκε έμαθα ότι είναι δημοτικός υπάλληλος βαρυνεται με άλλα αδικήματα αλλά είναι ακόμα στην δουλειά του
- Το νομικό πλαίσιο όλο το προηγούμενο διάστημα εφοδίαζε τους προϊσταμένους για να υπάρχει επιβράβευση και τιμωρία αλλά τώρα ανακαλύφθηκε ξαφνικά για να έχουμε περισσότερες απολύσεις
Αν χάσει ποιος θα είναι χαμένος, η ίδια ή ο ΣΥΡΙΖΑ;
- Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι διπλό το πολιτικό μήνυμα. Υπήρχαν δυνάμεις και κυβερνητικές που ήθελαν να παίξουν με το μήνυμα.
- Ο Σγουρός είναι η χαρακτηριστική περίπτωση της μεταπολίτευσης. Κάνει σα να μην έχει κομματική ταυτότητα
- Ειναι η μητέρα των μαχών. Θα βγούν πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα
- Είτε ψηφίσεις τον Σγουρό, είτε τον Κουμουτσάκο βγαίνει ΝΔ
- Υπήρχαν κόμματα που έκαναν την τοπική αυτοδιοίκηση σαν τα μουτρα τους.
- Υπήρχαν κόμματα και παραδόσεις που οι άνθρωποι παραιτούνταν από τις βουλευτικές τους έδρες για να πάνε στην Τοπική Αυτοδιοικηση
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τα ίδια βήματα με τα μεγάλα κόμματα βάζοντας τα στελέχη του στο ευρωψηφοδελτιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;
- Το κάναμε γιατί θεωρούμε ότι είναι μεγάλη η σπουδαιότητα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών
Θα μείνει αν δεν εκλεγεί στην περιφέρεια;
- Ήρθα για να μείνω. Δεν έκανα πλάκα. Εγω δεν είμαι τόσο άξια σαν κάποιους άλλους.
Πως θα διαχειριστεί το θέμα των απορριμάτων και της παραλιακής ζώνης;
- Κάθε φορά που ήταν να ληφθούν αποφάσεις ο απερχομενος Περιφερειάρχης έκανε την παπια.
- Οποιαδήποτε σύμβαση έχει γίνει μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτών θα την ξαναδούμε
Για το Ελληνικό: Ηταν διεθνής διαγωνισμός και κατέληξε άγονος. Δεν γίνεται να λέμε ότι αξίζει 5 δισ και να το ξεπουλάμε για 500 εκατομμύρια. Αυτό δεν ήταν ιδιωτικοποίηση.
- Δεν είμαι από αυτούς που τάζουν τα πάντα. Εγω λεω ότι μέχρι να γίνει μια ουσιαστική αλλαγή σε εθνικό επίπεδο το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να κρατησει μια διαφορετική στάση
- Στην Ελλάδα σοβαρές επενδύσεις δεν θα γίνουν ποτέ όσο υπάρχει γραφειοκρατία και συμφέροντα
Οι φιλελεύθεροι στην Ελλάδα είναι οι χειρότεροι κρατικιστές και οι χειρότεροι γραφειοκράτες. Δεν κυνηγάμε τον ιδιωτικό τομέα.
Είμαστε μια χώρα που πουλάμε ανεξαιρέτως σε ημέτερους. Σε άλλες χώρες που πούλησαν σε ιδιώτες τωρα τα επανφέρουν σε δημόσιο έλεγχο.
- Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι να ιδιωτικοποιηθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα