Απολογήθηκαν οι τρεις «πιστολέρο» της Μανωλάδας

Οι τρείς συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή Αμαλιάδας, ωστόσο ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν τις καλλιέργειες φράουλας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου, αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας.

Η εισαγγελέας Αμαλιάδος, έχει ασκήσει ποινικές διώξεις εις βάρος των τριών κατηγορούμενων για εμπορία ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία

και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του 39χρονου κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο πελάτης τους αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά, ενώ σημείωσε ότι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών δεν έχουν καμία ευθύνη οι κατηγορούμενοι.

Για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο εκ των τριών κατηγορούμενων, σημείωσε ότι, ο ίδιος είχε ενημερώσει την Αστυνομία, πως επρόκειτο να παραδοθούν, αλλά ακολούθησε η σύλληψη μέσα στο γραφείο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα