Αναζήτηση δολοφόνου μέσω Facebook

Ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία φαίνεται να είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις γερμανικές αρχές, καθώς αποτελούν βάσεις δεδομένων οικειοθελούς «φακελώματος», στην υπηρεσία όλων των μυστικών και μη υπηρεσιών πληροφοριών του κόσμου.

Το γερμανικό υπουργείο δικαιοσύνης  συζητάει πιθανούς τρόπους χρήσεις των social media προς υποστήριξη των εκάστοτε ερευνών  που διεξάγονται από τις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Velle.

«Φόνος της

Άντρεα Μπ. – Διατίθενται εικόνες από συστήματα παρακολούθησης CCTV. H αστυνομία του Ανόβερο ψάχνει για ένα άτομο, το οποίο χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα του θύματος Άντρεα Μπ. για να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης…».

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Facebook της  Κάτω Σαξονίας, συνοδευόμενο από το αίτημα γνωστοποίησης κάθε σχετικής πληροφορίας είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω e-mail, ωστόσο η συγκεκριμένη δημοσίευση προκάλεσε  την ανησυχία των αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα με τις δημοσιεύσεις ένας σύνδεσμός στην διαδικτυακή τοποθεσία της αστυνομίας ανακατευθύνει τους χρήστες σε προβολή φωτογραφιών του υπόπτου,  όπως αυτές καταγράφτηκαν από κλειστό κύκλωμα βίντεο-παρακολούθησης, ενσωματωμένο στο τραπεζικό μηχάνημα ανάληψης μετρητών.

Μπορεί τα αποτελέσματα της έρευνας μέσω facebook να ήταν επιτυχή, όμως αυτή η πρακτική έχει θορυβήσει αρκετά τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς θέτει θεμελιώδη ζητήματα περί ηθικής δεοντολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα