Αγνοήθηκε το mail της Bundesbank κατά της ελληνικής βοήθειας!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η γερμανική εφημερίδα“Bild”, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας προειδοποίησε τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας να μην βιαστεί στην αποστολή του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Αντικείμενο των ανησυχιών της Bundesbank είναι τα λογιστικά κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της ίδιας από τις δοσοληψίες

με τα ελληνικά ομόλογα. Η μεταβίβαση αυτών των κερδών στην Ελλάδα αποτελεί, ως γνωστόν, μέρος του χρηματοδοτικού πακέτου που συμφωνήθηκε από το Eurogroup προς την Ελλάδα.

Σε mail που απέστειλε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Bundesbank, Claus Tigges, προς τους βουλευτές που συνθέτουν την Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πρόωρη μεταβίβαση αυτών των κερδών. Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας κρίνει ως αδύνατο έναν ακριβή υπολογισμό, σε αυτή την χρονική φάση, των κερδών που αντιστοιχούν στην ίδια. Ταυτόχρονα, θέτει και ζήτημα αρμοδιότητας του Bundestag να λάβει εν προκειμένω την σχετική απόφαση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για την ενδεχόμενη πρόληψη κινδύνου και το διανεμόμενο μέρος του κέρδους», σύμφωνα με τον Claus Tigges», ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται καμία υποχρέωσή του να μεταφέρει κέρδη στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα