Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους φαρμακοποιούς με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο “αναξιόπιστο” και “αχάριστο”, καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας

Λουράντος, σε συνέντευξη Τύπου, “έχουμε αναστείλει πολλές φορές τις κινητοποιήσεις μας, εμπιστευόμενοι τις δεσμεύσεις του”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΦΣΑ, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα αγγίξουν στο τέλος του χρόνου το ένα δισ. ευρώ. “Αυτά τα χρήματα έχουν πληρωθεί προς τους προμηθευτές. Είναι χρήματα που έχουν δοθεί για την κάλυψη του ελληνικού λαού”, είπε ο κ. Λουράντος σημειώνοντας ότι ο ΕΟΠΠΥ απλώς υφίσταται, δεν λειτουργεί.

Το προεδρείο του ΦΣΑ κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ο ΕΟΠΥΥ παρακρατεί παράνομα κάθε μήνα από τους λογαριασμούς των φαρμακείων τις ασφαλιστικές τους εισφορές (περίπου 40 εκατ. ευρώ), ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα έχει αποδώσει στο Ταμείο τους, το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα