To fast food υπεύθυνο για το παιδικό άσθμα

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνα που εξέτασε σε 50 διαφορετικές χώρες τα ιατρικά δεδομένα περισσότερων από 500.000 παιδιών, φαίνεται ότι η συχνή κατανάλωση fast food μπορεί να προκαλέσει άσθμα και εκζέματα στα παιδιά.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές που δημοσίευσαν την έρευνα, η Ίνες Άσερ και Χάιγουελ Ουίλιαμς των Πανεπιστημίων του Όκλαντ και το Νότιγχαμ αντίστοιχα, η κατανάλωση τρεις φορές την εβδομάδα γρήγορου φαγητού, αυξάνει τον κίνδυνο άσθματος και εκζεμάτων στα παιδία .

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, όσα παιδιά στην αρχή της εφηβείας

τους τρώνε τρία γεύματα γρήγορου φαγητού την εβδομάδα έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες από αυτά που δεν καταναλώνουν fast food να εμφανίσουν άσθμα. Το ποσοστό αυτό για παιδιά ηλικίας 6 με 7 φτάνει το 27%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Άσερ και τον Ουίλιαμς, η κατανάλωση 3 ή περισσότερων μερίδων λαχανικών και φρούτων την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος και εκζεμάτων κατά 11% έως 14% στις ίδιες ηλικίες.

Οι δύο ερευνητές σε δηλώσεις τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν: «Εάν η σύνδεση ανάμεσα στο γρήγορο φαγητό και την εμφάνιση συμπτωμάτων άσθματος και εκζεμάτων αποδειχθεί ως αιτιακή, τότε τα στοιχεία αυτά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα