ITF: Παίκτες της χρονιάς Τζόκοβιτς και Σ. Γουίλιαμς

Μπορεί για την δεύτερη να μην υπήρχαν διεκδικητές και η επιλογή να ήταν αυτονόητη, όμως και ο Novak Djokovic, με τον τρόπο που έκλεισε την χρονιά, κατάφερε δικαίως να ξεπεράσει στο νήμα τον Roger Federer και να αναδειχθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις ως ο καλύτερος για το 2012.

Ο Σέρβος κατέκτησε, ως γνωστόν, μέσα στο έτος, μεταξύ άλλων, το Αυστραλιανό Όπεν, και το Μάστερς, τελειώνοντας τη χρονιά εκεί από όπου την ξεκίνησε, δηλ.

στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Αμερικανίδα, η οποία μετά την θριαμβευτική της φετινή χρονιά, έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο της κορυφαίας όλων των εποχών, κέρδισε, επίσης μεταξύ άλλων, το Γουίμπλεντον, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μονό και διπλό (με παρτενέρ την αδελφή της), το Όπεν των ΗΠΑ, καθώς και το Πρωτάθλημα WTA.

Το τένις, ειδικά στους άνδρες, βιώνει μια εξαιρετική περίοδο, μιας και το κοινό έχει την τύχη να απολαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, δηλ. τον Djokovic, τον Federer και το Nadal να ανταγωνίζονται την ίδια εποχή. Με την επιστροφή του τελευταίου, η επόμενη χρονιά αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα