Νέα πτώση στην αγορά αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών

Μόνο τις απολύτως απαραίτητες επισκευές αλλά και αντικαταστάσεις ελαστικών, πέρα από τις αγορές νέων ΙΧ, όπως φαίνεται κάνουν οι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο , τη συντήρηση και την επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών  μέσα σε ένα χρόνο έχασαν το 1/3 του τζίρου τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μείωση 27,2% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων (εμπόριο, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, και εμπόριο συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων) το γ΄ τρίμηνο 2012, σε σύγκριση

με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2011.

Τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά στην χρονιά που πέρασε και οι αγοραστές –ιδιοκτήτες ΙΧ και Μοτοσυκλετών «μαζεύτηκαν» περισσότερο  καθώς ο δείκτης την προηγούμενη χρονιά και την αντίστοιχη περίοδο είχε μειωθεί  6,7% σε σύγκριση με το 2010.

Σύμφωνα, επίσης, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εμπόριο αυτοκινήτων- δηλαδή αμιγώς την αγορα αυτοκινήτων – παρουσίασε μείωση 32,4% το γ΄ τρίμηνο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2011, έναντι μείωσης 6,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα