Μέτρα κατά της ρατσιστικής βίας από την κυβέρνηση

Φαινόμενα ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας οδηγούν την κυβέρνηση στην εφαρμογή Αμέσου Σχεδίου Δράσης για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αλλοδαπών και προσφύγων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας προανήγγειλε σειρά μέτρων, όπως τον ορισμό εισαγγελέα που θα εποπτεύει υποθέσεις φυλετικού μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας, καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων.

Ταυτόχρονα ο απεσταλμένος επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης , Νίλς Μουϊζνιεκς,

ανακοίνωσε, μέσω της ιστοσελίδας του, ότι θα καθυστερήσει την επίσκεψη του στη χώρα μας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αναβάλλει την επίσκεψη του για μερικές εβδομάδες και ότι θα την πραγματοποιήσει στις αρχές του 2013. Ο επίτροπος επρόκειτο να έρθει στην χώρα μας, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, και να παραμείνει μέχρι την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω σοβαρών προβλημάτων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναγκάστηκε να αναβάλλει το ταξίδι του.

Διαβεβαιώνει ωστόσο, ότι σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία επίσκεψης, τους πρώτους μήνες του 2013. Κατά την διάρκεια της παραμονής του θα συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες για τις ελληνικές φυλακές, τα κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο, καθώς και για τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής και αστυνομικής βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα