«Θα αλλάξει κάτι στον καιρό με την έλευση της La Nina στον Ειρηνικό;» – Η ανάρτηση Κολυδά για το συγκεκριμένο ερώτημα

Με το μοναδικό φαινόμενο La Nina αποφάσισε να καταπιαστεί μέσω ανάρτησης του ο διευθυντής της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς, απαντώντας ουσιαστικά για το αν θα αλλάξει κάτι στον καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το φαινόμενο προκαλεί την ψύξη του ανατολικού Ειρηνικού κοντά στις ακτές της νότιας Αμερική και θα μπορούσε να ευθύνεται για την ξηρασία στην Ισπανία, το Μαρόκο και οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο διευθυντής, μέσω μιας ανάλυσης που έκανε ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία

ώστε να ξέρουμε αν όντως η La Nina επηρεάζει τόσο πολύ τον καιρό, τονίζοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Πιο αναλυτικά ο ίδιος έγραψε: «ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ LA NINA ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ; Μεταξύ των μακροπρόθεσμων μοντέλων υπάρχουν διαφορές και τα πρώτα δεδομένα δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα για το πώς θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας.

Η αναφορά γίνεται καθώς πολλοί λαμβάνουν στοιχεία μόνο από μια πηγή και ερμηνεύουν μονομερώς τις τάσεις, χωρίς να ελέγξουν αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων.  Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αν η La Nina μας επηρεάσει ή όχι και ο δρόμος των μακροπρόθεσμων προγνώσεων είναι ακόμη μακρύς»

Keywords
Τυχαία Θέματα