Ο καθ’ έξιν άσχετος που συνεχώς δηλώνει αθώος

Πλήρης άγνοια λοιπόν. Από ανικανότητα; Οχι δα. Από παράλειψη; Ενδεχομένως. Δικαιολογείται; Με τόσα προβλήματα που αντιμετώπιζε, με τι να πρωτοασχοληθεί ο άμοιρος; Αρα ένοχος; Σε καμία περίπτωση. Δεν είχε πρόθεση.

Τότε τι; Κληρονόμησε χάος. Από τους προηγούμενους; Οχι μόνο. Και από ποιους άλλους; Από όλους όσοι κυβέρνησαν. Μα, και η δική του παράταξη έχει κυβερνήσει για δεκαετίες. Κι αυτή έχει μεγάλες ευθύνες. Το έχει παραδεχτεί ο πρωθυπουργός μας. Δεν είναι δογματικός. Αντιθέτως λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Λάθη έκανε και η παράταξή του. Γι’ αυτό υποστηρίζει

ότι ξεκινάει από την αρχή. Γι’ αυτό υπόσχεται μια νέα Ελλάδα χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Υπομονή και όλα θα φτιάξουν. Οπότε ψυχραιμία. Χωρίς κραυγές. Χωρίς δημαγωγίες. Και συνεχίζουμε χωρίς τύψεις. Αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να βγάλει άκρη και να αποδώσει τις ευθύνες. Πότε; Αδιάφορο. Να αποδώσει ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που τις έχουν; Φυσικά. Ουδείς στο απυρόβλητο. Ουδείς; Ουδείς. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον επικεφαλής της κυβέρνησης; Βεβαίως. Είμαστε κράτος δικαίου από το 2019 και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, κι αυτή από το 2019.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τίποτα; Τίποτα και το διακηρύσσουμε urbi et orbi. Ωραία. Δηλαδή μας λέτε ότι μπορούν οι εισαγγελείς που ασχολούνται με το σκάνδαλο των υποκλοπών να καλέσουν τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις; Αν παραστεί ανάγκη γιατί όχι. Δεν νομίζουμε όμως ότι θα φτάσουμε εκεί. Το είπε καθαρά ο κ. Μητσοτάκης. Ενα ρυπαρό δίκτυο της ΕΥΠ αυτονομήθηκε. Μα αυτός είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Αυτός διόρισε τον Κοντολέοντα επικεφαλής στην ΕΥΠ. Αυτός έβαλε τον ανιψιό του σε θέση-κλειδί δίπλα του για να παρακολουθεί την ΕΥΠ. Τους έδιωξε όμως γιατί έκαναν του κεφαλιού τους χωρίς να τον ενημερώνουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξει.

Δηλαδή μου λέτε ότι πρέπει να σύρουμε τον πρωθυπουργό σε ανακρίσεις, αμφισβητώντας τις επίσημες ανακοινώσεις του; Τα ύστερα του κόσμου. Ερωτοτροπείτε με τον λαϊκισμό. Μήπως θέλετε λαϊκά δικαστήρια; Δεν έχουμε κυβέρνηση του βουνού, κανονική κυβέρνηση έχουμε. Μα, σε άλλες χώρες της πολιτισμένης Δύσης, στην οποία ανήκουμε γιατί όπως λέτε είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψάχνουν τους πολιτικούς ηγέτες, αν υπάρχουν υποψίες ότι παραβίασαν τους νόμους και δεν διστάζουν μάλιστα να τους οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πού γίνεται αυτό; Στις ΗΠΑ με τον Τραμπ, στη Γαλλία με τον Σαρκοζί, στην Αυστρία με τον Κουρτς. Ναι, αλλά όλοι αυτοί είναι πρώην, ο δικός μας είναι εν ενεργεία και έχει κερδίσει τρεις φορές εκλογές. Με κολλήσατε στον τοίχο. Σας πόνεσα; Μην ανησυχείτε, έχω συνηθίσει.

Αγνοια θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός και για την τραγωδία στα Τέμπη; Τι εννοείτε; Μήπως θα μου πείτε ότι αυτός οδηγούσε το μοιραίο τρένο ή ότι αυτός ήταν σταθμάρχης εκείνο το βράδυ; Οχι. Θα σας πω όμως ότι γνώριζε από καιρό τα προβλήματα που υπήρχαν, είχε ενημερωθεί δηλαδή εγκαίρως από τους καθ’ ύλην αρμόδιους ότι τα πράγματα στον ΟΣΕ δεν είναι καλά και απαιτούνται μέτρα για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Τι είναι αυτά που λέτε; Εχετε ξεφύγει τελείως. Δεν τα λέω εγώ, αλλά ο άνθρωπος που τοποθετήσατε επικεφαλής στον ΟΣΕ, ο Κώστας Σπηλιόπουλος. Ποιος είναι πάλι αυτός; Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του ΟΣΕ ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό με ημερομηνία 28-5-2020.

Περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στον Οργανισμό, την προσπάθεια που έκανε και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια που κάνουμε ενοχλεί τις υπάρχουσες δομές όπως λειτουργούσαν και τα διάφορα συμφέροντα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του Υπουργείου. Ο Υπουργός παρά τα επίμονα αιτήματά μου ποτέ δεν με δέχθηκε για συνεργασία και ενημερώσεις. Αντίθετα με διάφορους τρόπους υπονομεύει την προσπάθειά μου και την παρουσία μου. Φαίνεται ότι χάλασε η συνταγή και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ορισμένων».

Ζητούσε από τον κ. Μητσοτάκη να του απαντήσει. Δεν πήρε απάντηση και ο άνθρωπος παραιτήθηκε. Και γιατί παρακαλώ δημοσιοποιεί τώρα την επιστολή του; Τον κάλεσε ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση των Τεμπών. Α, για να μην κατηγορηθεί. Προφανώς. Ωστόσο η επιστολή υπάρχει και ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει πρώτα στις οικογένειες των θυμάτων και στη συνέχεια στους ανακριτές, αν βεβαίως τολμήσουν να τον καλέσουν, γιατί δεν έκανε τίποτα ούτε αυτός ούτε ο υπουργός του. Εκτός αν ισχυριστεί ότι η επιστολή δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του, συνεπώς για ακόμη μία φορά δεν ήξερε. Οπότε άσχετος ξανά και γι’ αυτό αθώος ξανά. Δεν είναι κακή ιδέα.

Ανάγωγα

«Αποδοκιμάζουμε την αυτοδικία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Εκτός αν οι δράστες είναι… αγανακτισμένοι πολίτες που κατοικούν στην πολυκατοικία μας. «Αποδοκιμάζουμε τους τραμπουκισμούς εναντίον δημοσιογράφων». Εκτός αν δεν γουστάρουμε τα θύματα.

Πηγή: Efsyn

Keywords
Τυχαία Θέματα