Νέα Αγχίαλος: Αυτή είναι η αποθήκη που έγινε η έκρηξη

Νέες εικόνες έρχονται το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την έκρηξη πυρομαχικών, σε αποθήκη της 111ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο. Οι πολίτες κλήθηκαν να εκκενώσουν άμεσα το σημείο, με πολλούς να διαφεύγουν με πλωτά μέσα στο λιμάνι του Βόλου.

Επικράτησαν σκηνές τρόμου και για αρκετή ώρα ο κίνδυνος για πολύ μεγαλύτερες καταστροφές

και πιο δυνατές εκρήξεις ήταν υπαρκτός, επομένως χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθεί. Αποτέλεσμα του περιστατικού, ήταν να ζητηθεί η απομάκρυνση των F-16 από το παρακείμενο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο για αρκετή ώρα ο κίνδυνος για πολύ μεγαλύτερες καταστροφές και πολύ περισσότερες εκρήξεις ήταν υπαρκτός και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθεί.

Ήταν εκτός αποθηκών οι  βόμβες ;

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού διερευνούν πρώτα από όλα σε ποιο σημείο βρίσκονταν τα βλήματα που εξερράγησαν, σπέρνοντας τρόμο αλλά και προκαλώντας πολλές ζημιές στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πιθανό σενάριο που εξετάζουν είναι οι βόμβες να ήταν εκτός της αποθήκης πυρομαχικών. Από προκύπτει από τους δύο κρατήρες που βρέθηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τις εκρήξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για δύο ντάνες πυρομαχικών που βρίσκονταν εκτός της αποθήκης πυρομαχικών με βόμβες γενικής χρήσης ΜΚ82 (500 λιβρών) και Μ64. Οι τελευταίες φέρεται να μη χρησιμοποιούνται πλέον από τα F-16.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι πυροτεχνουργοί που διεξάγουν την έρευνα. Μάλιστα, την περιοχή «σκανάρει» drone με ειδική κάμερα, εντοπίζοντας πού έχουν σκορπιστεί τα θραύσματα μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Οι ευθύνες και η στήριξη

Εμπόλεμη περιοχή θύμισε η Νέα Αγχίαλος την Πέμπτη, όταν δασική πυρκαγιά επεκτάθηκε στον στρατιωτικό χώρο που ήταν γεμάτος πυρομαχικά.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε σπίτια και καταστήματα σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, προκαλώντας τρόμο για τις επικίνδυνες και απειλητικές διαστάσεις των πυρκαγιών.

Για αυτό το πρωτοφανές γεγονός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επιχείρησε να προλάβει τις αντιδράσεις λέγοντας πως (αν υπάρχουν ευθύνες) θα αποδοθούν και προσθέτοντας πως έχει διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ για το σοβαρό αυτό αυτό συμβάν.

Πάντως, οι Αρχηγοίφαίνεται πως χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα λοιπόν με κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου στηρίζει πλήρως τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο, Θεμιστοκλή Μπουρολιά και τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα.

Αντίθετα, οδιοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, , απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της μονάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση

Keywords
Τυχαία Θέματα