Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση: «Αν ανέβει λίγο ακόμη η στάθμη της Κάρλας θα πνιγούν χωριά»

Η λίμνη Κάρλα που είχε αποξηρανθεί το 1962, όταν οι αρχές τότε επί ενάμιση χρόνο άδειαζαν το νερό, φαίνεται πως επανάκτησε το σχήμα της σε μόλις δυόμιση μέρες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κινδυνεύουν χωριά να πλημμυρίσουν ανά πάσα στιγμή.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, «βάρεσε» καμπανάκι στην κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην πνιγούν παρακείμενα χωριά με πρώτο το Σωτήριο!

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νασιακόπουλος, εάν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη η στάθμη της Κάρλας θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πρώτο το χωριό Σωτήριο.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως πέραν των αρχικών πλημμυρικών φαινομένων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα χωριό πλημμυρισμένο στον Δήμο Κιλελέρ.

«Ως Δήμος Κιλελέρ σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα» εξήγησε ο Δήμαρχος Κιλελέρ.

Ενώ ιδιαίτερα δυσοίωνη είναι η εκτίμηση πως από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί στον Δήμο Κιλελέρ περισσότερα από 350.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα