Χωρίς λεωφορεία, προαστιακό και τρόλεϊ το σαββατοκύριακο

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ακινητοποιείται και ο ΟΣΕ

Μπορεί το μετρό να έχει τεθεί ξανά σε λειτουργία, έπειτα από την επίταξη των εργαζομένων και την αναγκαστική λύση της απεργίας, όμως οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό

συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και τη Δευτέρα, διότι καλύπτονται από την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν ξανά μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά, όπως τόνισε, “ακόμα πιο ικανοποιημένοι είναι οι επιβάτες”.

“Ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες αλλά μονό αν μείνουμε σε αυτή τη πορεία, κυβέρνηση και πολίτες, μπορούμε να τα καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, διαμηνύοντας πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις”.

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο το απόγευμα της Παρασκευής η προσφυγή εις βάρος της απεργίας των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Επιστρέφεται το αντίτιμο στους επιβάτες του ΟΣΕ

Την επιστροφή του αντιτίμου στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΣΕ, ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, απόψε, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδίου ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά για τις ημέρες των απεργιών καταργούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:

Παρασκευή 25.01.2013 (απόψε, προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

1. Στη γραμμή ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα καταργούνται τα δρομολόγια των συρμών 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

2. Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια καταργείται το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη – Δίκαια).

3. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – ΦλώριναΘεσσαλονίκη καταργούνται τα δρομολόγια 743 και IC 85.

4. Στη γραμμή ΘεσσαλονίκηΛάρισαΘεσσαλονίκη, κατργούνται τα δρομολόγια 3593 και 3592.

5. Στη γραμμή ΛάρισαΒόλοςΛάρισα καταργούνται τα δρομολόγια 2576 και 2577.

Σάββατο 26/01/2013 – Κυριακή 27/01/2013 και Δευτέρα 28/01/2013 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών)

Καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι:

Στη γραμμή ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Τρίτη 29/01/2013 (επόμενη ημέρα των απεργιών)

Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Στη γραμμή ΦλώριναΘεσσαλονίκη ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82.

Keywords
λεωφορεια, ενιαιο μισθολογιο, μετρο, επιταξη, λύση, απεργια, ΓΣΕΕ, αθηνα, πειραιας, χατζηδακης, μισθολογιο, εισιτήρια, ΟΣΕ, θεσσαλονικη, αλεξανδρουπολη, φλώρινα, λαρισα, βολος, καλαβρυτα, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια ταξι, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, ξανα, κουπονι, φλώρινα, εδεσσα, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, διοικηση, δρομολογια, δρομος, εισιτήρια, επιθυμια, ιδιο, κυβερνηση, λειτουργια, λύση, οχηματα, σαββατο, σιγουρα, τρενα, τριτη, τριημερο, κυριακη, μπροστα
Τυχαία Θέματα