Απάντηση Παπαχρήστου στον Καπερνάρο

Απάντηση μέσω της στήλης του στα «ΝΕΑ» έδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στα όσα του καταλογίζει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος σε επιστολή του προς τον δημοσιογράφο, η οποία δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη, έκανε λόγο για «συκοφαντικά δημοσιογραφήματα» εναντίον του, τα οποία προσβάλλουν την προσωπικότητά του και προειδοποιούσε ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια.

Διαβάστε την απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος χαρακτηρίζει τον βουλευτή δικομανή.

«Περί δικομανίας

«Δικομανία:

η τάση που χαρακτηρίζει κάποιον να προσφέυγει στα δικαστήρια για να λύσει και την πιο ασήμαντη διαφορά που έχει με κάποιον άλλον».

Αναζήτησα τον ορισμό στο Διαδίκτυο (τον βρήκα στο site Πύλη), μετά και τη νέα αγωγή που έλαβα από τον Βασίλη «έχω μία ακόμη αγωγή έτοιμη» Καπερνάρο, με αφορμή τα όσα έγραφα την περασμένη Παρασκευή περί της υποβάθμισής του («ρίξιμο» το λέγανε παλιά) από τον πρόεδρο του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες» Π. Καμμένο να τον ορίσει αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωποπ του Νότη Μαριά. Το δυστύχημα με τον εν λόγω Καπερνάρο είναι ότι φαίνεται να πιστεύει, όπως και ο πρόεδρός του, όπως και τα ενεργούμενα του προέδρου του (λ.χ. ένας Τόμπρας) ότι καταθέτοντας συνεχώς αγωγές εις βάρος μου και εις βάρος των «ΝΕΩΝ» θα πάψω να ασχολούμαι μαζί τους. Λυπάμαι, χάσατε – αυτό είναι το δικό μου μήνυμα…

Ευκαιρίας δοθείσης, επιθυμώ να αναφερθώ στη γελοία, το λιγότερο, ενέργεια του εν λόγω Καπερνάρου, δικηγόρου και ουχί δικολάβου, να αποστείλει σε οιονδήποτε τρίτο επιστολή η οποία υποτίθεται ότι με αφορά (με… παρατηρήσεις γραμματικού χαρακτήρα), αλλά πριν να την αποστείλει σε εμένα και στη διεύθυνση της εφημερίδας! Φυσικά και αυτό το γεγονός τον χαρακτηρίζει απολύτως.

Πάμε τώρα στις παρατηρήσεις του και γλωσσολόγου δικηγόρου και ουχί δικολάβου: αντί να απευθύνει σε εμένα διδαχές και παρατηρήσεις θα ήταν καλύτερα να τις κάνει στο πρόεδρό του Π. Καμμένο – ίσως έτσι κάποτε να αντιληφθεί (ο πρόεδρος Πάνος) ότι άλλο πράγμα είναι οι υδρογονάνθρακες και άλλο οι υδατάνθρακες! Και πως το Αιγαίο υδρογονάνθρακες διαθέτει, αν διαθέτει. Προϋπόθεση, φυσικά, είναι να μπορεί να διακρίνει τη διαφορά και ο περί ου ο λόγος διακεκριμένος γλωσσολόγος, ελληνιστής κ.λπ., κ.λπ.

Πάντως, αν και μου περιποιεί τιμή το γεγονός ότι με διαβάζει λέξη προς λέξη και με ακούσει ανελλιπώς στον Βήμα FM, προκειμένου να επισημάνει λεκτικές ή γραμματικές «παραβάσεις», θα του συνιστούσα να είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, επιμελής κατά τη συγκέντρωση των στοιχείων που του ζητούνται και συνεχώς αιτείται νέες προθεσμίες για να τα προσκομίσει. Άλλωστε αυτό εκτιμώ ότι έχει σημασία για εκείνον και το πολιτικό του μέλλον. Αν με εννοεί τι εννοώ…»

Keywords
Τυχαία Θέματα