Υποχωρεί η Wall Street – Επιστρέφουν οι ανησυχίες μετά τα αδύναμα εταιρικά κέρδη

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά τα αδύναμα εταιρικά κέρδη, τη βουτιά ρεκόρ στις λιανικές πωλήσεις και τα αρνητικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2,2% στις 23.410 μονάδες

Ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,6% στις 8.374 μονάδες

Ο Nasdaq κινείται 1,7% χαμηλότερα στις 8.370 μονάδες

Οι μετοχές δέχονται πιέσεις καθώς οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνουν η μία

μετά την άλλη μεγάλη πτώση στα κέρδη τριμήνου.

Η Bank of America ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, με τη μετοχή να διολισθαίνει 3%. Τα κέρδη του τραπεζικού κολοσσού βούτηξαν 45% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το ανστίχοι τρίμηνο του 2019.

Απώλειες 3% καταγράφει και η μετοχή της Goldman Sachs. H επενδυτική τράπεζα εμφάνισε πτώση 46% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς η πανδημία έπληξε το τρμήμα διαχείρισης ενεργητικού.

Πτώση 46% σημείωσαν και τα καθαρά κέρδη της Citigroup, στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή.

Το αμερικανικόμαργό βούτηξε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών, καθώς οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού πιέζουν το outlook της ζήτησης. Η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχωρεί 1,6% στα 19,6 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,087 δολ./ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα