ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πάει σε ανασχηματισμό ο Κάμερον για να σώσει την παρτίδα

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και οι χειρισμοί του σχετικά με τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ αναγκάζουν τον Ντέιβιντ Κάμερον να προχωρήσει σε έναν σαρωτικό ανασχηματισμό, προκειμένου να… ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα.

Τον Μάιο του 2015 έχει εκλογές και ο χρόνος έχει ήδη αρχίζει να τον πιέζει… Ο ανασχηματισμός είχε προαναγγελθεί και δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Τελικά, η “βόμβα” έσκασε το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ευρωσκεπτικισμός ανεβαίνει διαρκώς στη Βρετανία και σα να μην έφτανε

αυτό, ο Κάμερον χειρίστηκε λάθος το θέμα του προέδρου της Κομισιόν. Έθεσε βέτο για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά τελικά έμεινε… μόνος και στη Βρετανία έγινε λόγος για μία ακόμη… ήττα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος λοιπόν για μία νέα αρχή και για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν και εκλέχθηκε Πρωθυπουργός, προχωράει σε πολύ σημαντικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ λοιπόν αποχωρεί από το υπουργείο Εξωτερικών και μετά τη συνάντησή του με τον Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του:

«Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην οποία υπηρέτησα επί τέσσερα χρόνια προκειμένου να αναλάβω επικεφαλής του Κοινοβουλίου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Phillip Hammond.

O Κάμερον σκέφτεται να αλλάξει πρόσωπα και στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα βάλει περισσότερες γυναίκες στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αναμένεται να έχει και χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα