ΒΟΥΛΗ: Ο Μητσοτάκης καταθέτει πρόταση μομφής κατά Πολάκη

09:34 6/5/2019 - Πηγή: BankWars

Το τριήμερο Τετάρτη έως Παρασκευή θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση μετά την προαναγγελθείσα από τον πρωθυπουργό μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση

της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από δύο ημέρες και διαρκεί μέχρι τρεις.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή της συζήτησης την Τετάρτη, κατόπιν να αναχωρήσει για τη Ρουμανία όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής, και να την κλείσει την Παρασκευή οπότε και θα έχει επιστρέψει.

“Το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι απλό. Θέλετε να είστε με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών. Εμείς διαλέγουμε την Ελλάδα των πολλών και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα αποφασίσει και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας”, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Καταθέτουμε την πρόταση μομφής στον κ. Πολάκη, γιατί στο πρόσωπό του συνοψίζεται ο κυνισμός, τολμώ να πω η φασιστική νοοτροπία, ενός ανθρώπου που περιφρονεί εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που μέσα από την προσωπική του διαδρομή πιστεύω ότι σε όλους μας δίνει δύναμη και μας στέλνει ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στην ζωή το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί… Και αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε προσωπικά να στοχοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός και να έρθει ο κ. Τσίπρας για να τον καλύψει απόλυτα”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα