Μπουρλότο στις αγορές έβαλαν τα tweet του Τραμπ για τους δασμούς

09:20 6/5/2019 - Πηγή: BankWars

Δύο tweet από τον Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στην Κίνα, που διέψευσε τις καλλιεργούμενες από τον ίδιο προσδοκίες ότι έρχεται άμεσα συμφωνία με την Κίνα, βυθίζουν στο κόκκινο τις αγορές. Το Πεκίνο από την πλευρά του, σύμφωνα με την Wall Street Journal, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που είναι προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα, μετά τις νέες απειλές του Τραμπ.

Απώλειες 3,5% εμφανίζει και ο Hang Seng στην Σαγκάη.

Ο δείκτης MSCI

Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες σχεδόν 2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο διολισθαίνει κατά 0,22% στις 22.258 μονάδες και κατά 0,95% ο δείκτης ASX στις 6.366 μονάδες.

Την ίδια ώρα τα futures των αμερικανικών μετοχών δείχνουν ότι το απόγευμα η Wall Street θα ανοίξει πιθανότατα με πτώση άνω του 2%, με τους φόβους των επενδυτών να απογειώνουν τον δείκτη μεταβλητότητας VIX περίπου 15%.

Στην αγορά συναλλάγματος το γιουάν υποτιμάται 1,3%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από το 2016. Στην αγορά εμπορευμάτων, μεγάλος χαμένος είναι το πετρέλαιο, αφού η Κίνα είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο. Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί 2,15% στα 69,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 2,3% στα 60,4 δολάρια το βαρέλι.

Ο Τραμπ “τσαντίστηκε” με τους Κινέζους και επαναφέρει θέμα δασμών

Keywords
Τυχαία Θέματα