Monika, Vassilikos, Cult Battle, Online Dating και Επιγενετική στη σκηνή του TEDxThessaloniki

Πώς συνδυάζονται η Monika, ο Vassilikos, η ομάδα Cult Battle, το online dating και η Επιγενετική; Φυσικά στη σκηνή του TEDxThessaloniki, που έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο στις 11 Μαΐου.

Ο Philipp Hergovich είναι οικονομολόγος. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού

του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, εργάστηκε σε διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων συναντάμε τη νομισματική πολιτική, τη ψηφιοποίηση και το online dating. Μια επιστημονική δημοσίευση που ετοίμασε από κοινού με τον Josue Ortega έλαβε μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε αυτή, οι συντάκτες απέδειξαν ότι το online dating μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυνατούς γάμους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Philipp εργάστηκε στο Austrian Institute of Economic Research και στο εμπορικό τμήμα του Austrian Consulate General στο Τορόντο. Σήμερα, εργάζεται στο τμήμα ανάλυσης δεδομένων της Raiffeisen Analytik στη Βιέννη.

Ως ακαδημαϊκή ερευνήτρια στο Barts Cancer Institute (BCI) του Queen Mary University of London, η Gabriella Ficz ερευνά τις μοριακές πτυχές της επιγενετικής και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην υγεία και τις ασθένειες. Το ενδιαφέρον της Gabriella για αυτό το πεδίο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής στο Max Planck Institute for Biophysical Chemistry στο Göttingen, όπου έμαθε πώς λειτουργεί η ρύθμιση των εκατοντάδων γονιδίων που υπάρχουν σε ένα κύτταρο κατά την ανάπτυξη του οργανισμού. Σήμερα, η έρευνα της εστιάζεται στην αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή στο τι συμβαίνει όταν τα κύτταρα χάνουν την ταυτότητα που είχαν κάποτε και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην έναρξη μιας νόσου. Ο σκοπός της είναι να βρει ένα μέσο επιβράδυνσης των διαδικασιών που μας οδηγούν σε μια μη αναστρέψιμη ηλικιακή φθορά της λειτουργίας των οργανισμών.

Η Μόνικα Χριστοδούλου πρωτογνώρισε την επιτυχία στο Myspace, από την Αθήνα όπου γεννήθηκε. Το πρώτο της LP με τίτλο «Avatar» (2008) έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν το πρώτο όνομα σε σημαντικά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Το δεύτερο πλατινένιο LP της «Exit» (2010) την καθιέρωσε ως σημαντική Ελληνίδα καλλιτέχνη και την οδήγησε στο διάσημο στούντιο Dunham της Νέας Υόρκης, όπου ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ «Secret in The Dark» (2015).. Έχει εμφανιστεί σε πολλούς από τους πιο σημαντικούς χώρους παγκοσμίως (Ηρώδειο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος , Baby’s Alright NYC, Bootleg Theatre LA). Το νέο της άλμπουμ, σε συνεργασία με επιφανείς μουσικούς παραγωγούς των ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

Ο Vassilikos είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Τόσο με τη μπάντα του, τους Raining Pleasure, όσο και μόνος, έχει ξεχωρίσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, εμπνέοντας μια ολόκληρη γενιά νέων καλλιτεχνών.

Βρίσκεται πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, με τραγούδια όπως το Capricorn, το Fake, και το Love Me, Love Me, Love Me να κυριαρχούν τόσο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όσο και στα charts. Έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ με τους Raining Pleasure, όπου συμμετέχει ως ιδρυτής, συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας/κιθαρίστας αλλά και στιχουργός. Tο 2019 βρίσκει τον Vassilikos να ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πιο προσωπικού του έργου μέχρι σήμερα, του Amazing Grey, ενός φαινομενικά ποπ άλμπουμ που όμως περιλαμβάνει αρκετά σκοτεινά υποστρώματα και βιωματικούς στίχους. Είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του που αποτελείται από δικά του πρωτότυπα τραγούδια.

H ομάδα Cult Battles δημιουργήθηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη από δέκα άτομα με κοινές παιδικές αναμνήσεις. Η ιδέα για το project ξεκίνησε ως αστείο ανάμεσα στα μέλη του και εξελίχθηκε σε «μάχη» ανασκαφής του παρελθόντος. Η νοσταλγία για την παιδική ηλικία σταδιακά προσέλκυσε όλο και πιο πολλά μέλη στην ομάδα, κάθε ένα από τα οποία πρόσθετε κι ένα ακόμα post για διαφημίσεις, παιχνίδια, ταινίες, τραγούδια και οπτικοακουστικό υλικό από τις «χρυσές» δεκαετίες του ’80 και του ’90. Σήμερα οι Cult Battles οργανώνουν μια φορά τον χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι στην Ευρώπη με θέμα τη δεκαετία του ’80 και του ’90, που περιλαμβάνουν τα μεγαλύτερα χιτ της εποχής, μαγαζιά με ρούχα βίνταζ, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεπαιχνίδια και πολλά περισσότερα.

Πρόλαβε και εξασφάλισε το εισιτήριό σου από εδώ, για να μη χάσεις καμία από τις συναρπαστικές ομιλίες και τα performances στο TEDxThessaloniki 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα