ΒΟΥΛΗ – Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: «Είστε εντολοδόχοι της τρόικας, θα είμαστε εντολοδόχοι του λαού. Όλα όσα έχετε υπογράψει δεν μας δεσμεύουν».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.«Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε

το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

Όπως είπε απευθυνόμενος και πάλι στην κυβέρνηση, «τα ταμεία καταρρέουν μετά το καταστροφικό PSI, ψάχνετε να δείτε πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις και την ίδια στιγμή ξεπουλάτε σε φίλους και γνωστούς τον ΟΠΑΠ ». Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

«Θα έχετε πλεονάσματα με αίμα, δάκρυα και υποκρισία. Θα έχετε πλεονάσματα σαν και εκείνα της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου και της Χιλής του Πινοσέτ».«Το λέμε ξεκάθαρα: όλα όσα έχετε υπογράψει δεν μας δεσμεύουν» και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε να συγκρουστούμε για την ανατροπή του Μνημονίου.Θα γίνει πραγματικότητα η ακύρωση των Μνημονίων, αυτή είναι η δική μας δέσμευση».

Εσείς είστε εντολοδόχοι της τρόικας, εμείς θα είμαστε εντολοδόχοι του λαού … όλα όσα έχετε υπογράψει δεν μας δεσμεύουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα