ΙΤΑΛΙΑ: Ανεργος απελπισμένος ο 49χρονος που πυροβόλησε τους αστυνομικούς- Τα βλέπουν αυτά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε;

O δράστης της επίθεσης κατά αστυνομικών φρουρών του κυβερνητικού μεγάρου στη Ρώμη είναι ένας άνεργος 49χρονος από την Καλαβρία.

Ονομάζεται Λουίτζι Πρεΐτι και σύμφωνα με τον αδερφό του, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.«Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι 49 ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι, απαντώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης που είχαν μεταδώσει ότι ο ένοπλος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.Σε βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.Ο νέος πρωθυπουργός
της χώρας, Ενρίκο Λέτα, έκανε λόγο για «τραγική χειρονομία» ενός ανέργου.ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕΔύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης την ώρα που γινόταν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.Σύμφωνα με το Reuters οι ιταλικές αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει το δράστη, ενώ η κατάσταση του ενός τραυματία αστυνομικού κρίνεται σοβαρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα