«Βόμβες» Τσίπρα για τα σκάνδαλα στην Υγεία – Εξεταστική επιτροπή – Επίθεση σε Σημίτη, συνδικαλιστές, ΜΜΕ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του πρωθυπουργού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ

ενώ αναφέρθηκε στα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ της Novartis και του «Ερρίκος Ντυνάν».

«Θα καταθέσω στην Βουλή αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό από τον ήλιο. Και εκεί θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και τα χαμογελάκια και οι ψευτομαγκιές όχι από τα τηλεπαράθυρα αλλά εδώ!

«Έχουν πυκνώσει τα σύννεφα στο χώρο της υγείας με δημοσιεύματα και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο. Το κοινό αίσθημα προκαλείται από το «μαύρο χρήμα» του ΚΕΕΠΛΝΟ που δινόταν με μορφή διαφημίσεων σε κολλητούς και ημέτερους» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «επίσης, η Novartis που είναι μια υπόθεση εισαγόμενη όπως η Siemens. Λένε μάλιστα πως το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens» και να ολοκληρώσει την περιγραφή των θεμάτων που θα απασχολήσουν από ότι φαίνεται την εξεταστική «διαβάζω ότι θα διαβιβαστεί στην Βουλή η δικογραφία για το Ερρίκος Ντυνάν γιατί η έρευνα προσκρούει σε πολιτικά πρόσωπα».

Αναφερόμενος εμμέσως στον Κώστα Σημίτη είπε: «Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές{…} δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός».

Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στους συνδικαλιστές στον χώρο της υγείας, φωτογραφίζοντας την ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντάς τους “καρεκλοκένταυρους” οι οποίοι κάθονται στο γραφείο τους και φτιάχνουν βιντεάκια. «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε επίσης τους συνδικαλιστές ότι επι πέντε χρόνια που βυθιζόταν η υγεία δεν μιλούσε κανείς.

Στις φωνές του κ. Γεωργιάδη του είπε: «κ. Γεωργιάδη μην φωνάζετε εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων».

«Κομματάρχες και κολλητοί υπουργών αλώνιζαν στα νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν γινόντουσαν τα αυτονόητα», είπε ο πρωθυπουργός. Το σύστημα υγείας επι των ημερών μας δεν έχει γίνει παράδεισος αλλά έχουν γίνει αλλαγές. Και έχει γίνει “ηθικοποίηση” του συστήματος. Υπερασπίστηκε τους υπουργούς του λέγοντας ότι είναι “άνθρωποι της υγείας”.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στα ΜΜΕ που όπως είπε δεν έλεγαν τίποτα επι πέντε χρόνια για όσα γίνονταν στην υγεία και τώρα που γίνονται πράγματα δεν ασχολούνται. Ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis είπε ότι ασχολούνται εισαγγελείς και από τις ΗΠΑ και είπε ακόμα ότι κάποιοι λένε ότι το σκάνδαλο δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερο και από της Siemens.

TA ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Δεν μπορούμε να βάλουμε στο συρτάρι την δικογραφία Παπαντωνίου και πήραμε την πρωτοβουλία να συσταθεί προανακριτική. Πόσα χρόνια είναι αυτό το σκάνδαλο; Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτή τη χώρα; Για τον Γιάννο Παπαντωνίου είπε ότι ζει στην Ελβετία και ο γιος του είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είχαμε συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, ειδικά στο χώρο της δημόσιας υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Τα χρόνια της κρίσης η δημόσια υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση τα κονδύλια αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνησή του ξήλωσε τις εργολαβίες από τα δημόσια νοσοκομεία και εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Την περίοδο 2000-2014, ενώ ο μνημονιακός στόχος για την υγεία ήταν στο 5% του ΑΕΠ, εμείς παραλάβαμε το 2015, στο 4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το να κόβεις δαπάνες δεν είναι μεταρρύθμιση, είπε ο πρωθυπουργός. Παραλάβαμε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας. Παρόλα αυτά ανεβάσαμε την κρατική χρηματοδότηση στο 5,1% είπε ο κ Τσίπρας. Για πέντε ολόκληρα χρόνια (στον χώρο της δημόσιας υγείας) δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να “βαφτίζουν” τις περικοπές “μεταρρυθμίσεις” δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός. Στόχος μας είναι να υπάρχει μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας ανά 10.000 κατοίκους, είπε ο Αλ. Τσίπρας. Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι ως τον Ιούνιο θα έχουμε ανοίξει 50 Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και άλλες 239 ως το τέλος του 2017, είπε ο πρωθυπουργός.

Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία, είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίσης το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».

Keywords
Τυχαία Θέματα