Τσίπρας-Θεσσαλονίκη: Τα πειστήρια της κλοπής Μητσοτάκη βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα

20:13 6/2/2023 - Πηγή: BankWars

“Αυτή τη δύσκολη μέρα με κακές ειδήσεις, πολίτες της Θεσσαλονίκης, στην πιο παγωμένη μέρα του χειμώνα, η παρουσία σας σήμερα ζεσταίνει τις καρδιές μας και δίνει το μήνυμα :Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής.Ήρθε η ώρα της δημοκρατίας.Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας,

στην αρχή της ομιλίας του το κλειστό γυμναστήριο “Ιβανώφειο”, αφού εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και τη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας.

“Η κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, η κυβέρνηση των υποκλοπών και της διαφθοράς, η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εκτροπής, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό”, συνέχισε και πρόσθεσε:”Και θα λογοδοτήσει στο λαό. Δεν θα τη σώσει το ψέμα, η διαστρέβλωση, η τοξικότητα.Τα πειστήρια του εγκλήματος βγήκανε στο φώς. Από την αρμόδια αρχή του κράτους που ξεσκέπασε το σκοτάδι του παρακράτους.Ο κος Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας.Για να στήσει το δικό του καθεστώς.Να ελέγχει και να εκβιάζει τους αντιπάλους του αλλά και τους δικούς του. Ακόμη και τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων. Και για να μπορεί να υλοποιεί την πιο άδικη, την πιο παράλογη, την πιο εξωφρενική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος. Από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη στους λίγους ισχυρούς που τον στηρίζουν και τους στηρίζει.

Γιατί αν τα πειστήρια του εγκλήματος των παρακολουθήσεων βρέθηκαν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τα πειστήρια της κλοπής του εισοδήματος βρίσκονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση.Τα πειστήρια της κλοπής βρίσκονται στις τιμές των προϊόντων στα ράφια και στα ταμεία των Σούπερ Μάρκετ. Στις τιμές στις αντλίες της Βενζίνης σε κάθε βενζινάδικο”.

Τόνισε ότι “η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη” και αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση επισήμανε: «Προσποιούνται ότι στηρίζουν το καταναλωτή, ενώ στην ουσία και αυτές οι επιδοτήσεις πηγαίνουν για να στηρίξουν τους εκλεκτούς τους, που επιμένουν να κρατάνε υψηλές ή ακόμη και να αυξάνουν τις τιμές. Αυτό είναι το άθλιο σχέδιο Μητσοτάκη”.

Στο σύνθημα των συγκεντρωμένων “Αλέξη γερά να πέσει η δεξιά” ο κ. Τσίπρας απάντησε:”Θα πέσει η χειρότερη, η αθλιότερη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά, διότι αυτά που έχουνε δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια δεν τα έχουμε ξαναδεί και θα πέσει εάν εσείς το πάτε γερά”.

Πριν από τον κύριο Τσίπρα τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου η οποία αναφέρθηκε στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και εξέφρασε τα συλλυπητήρια σε συγγενείς των θυμάτων και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς των δύο αυτών χωρών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι συγκινημένη υποδέχεται τον κύριο Τσίπρα στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και τόνισε πώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν ανοίγει μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και δήλωσε ότι «ο μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι η δεξιά του κου Μητσοτάκη».

«Δεσμευτήκαμε, λοιπόν, ότι αμέσως μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην κάλπη της απλής αναλογικής θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας”, είπε και συνέχισε: “Και η πρόσκληση μας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαφής και έντιμη. Ούτε την κριτική τους προς εμάς ζητάμε να υποστείλουν – όπως δεν την υποστείλαμε και εμείς προς αυτούς- ούτε είμαστε εμείς αυτοί που διανοηθήκαμε να τους απειλήσουμε ή να τους εκβιάσουμε, όπως αποδεδειγμένα έκανε η ΝΔ.

Επαναλαμβάνω με όση δύναμη έχω και από εδώ, από την Θεσσαλονίκη. Μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι η δεξιά του κου Μητσοτάκη. Εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα, δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στη ιστορία και απέναντι στον ελληνικό λαό. Στη γραμμή της μάχης για την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη καλούμε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Καλούμε όμως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα αν ανήκουν στο κέντρο στην αριστερά, ακόμη και στη δεξιά. Δεν ζητάμε να καταργήσουμε τις διαφορές μας. Είναι αναγκαίο όμως να προτάξουμε τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη. Από τον καθεστωτικό ζόφο που ζούμε. Πριν να είναι πολύ αργά».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για:

κρατικοποίηση της ΔΕΗ κι απαλλαγή της από τους αρίστους που την έχουν μετατρέψει σε εργαλείο κερδοσκοπίας.Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος των ευάλωτων καταναλωτών.Επιβολή πλαφόν στην τιμή χονδρικής και λιανικής ηλεκτρικής ενέργειαςΔιατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών.Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο.Αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, από τον πρώτο χρόνο.Θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Ξεπάγωμα των τριετιών.Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.Επανίδρυση του ΣΕΠΕ.Επαναφορά του οκτάωρου και των απλήρωτων υπερωριών.Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι).Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή.Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της ΕΕ.Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.Προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς.120 δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής για τα χρέη στο Δημόσιο.Κανόνες στη λειτουργία των funds.Δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.Επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε τρεις ετήσιες δόσεις.Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019.Αύξηση των συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.Αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται από την προσωπική διαφορά.Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.Αύξηση και μετατροπή του επιδόματος παιδιού σε επίδομα μητέρας. Και χορήγησή του στην μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη ανεξαρτήτως σπουδών.Ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.Προσιτή κατοικία με χαμηλά ενοίκια μέσα από τη δημιουργία τράπεζας στέγης και τον έλεγχο του Airbnb.Διπλασιασμός του επιδόματος ενοικίου.Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας.Μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.Αναδιαμόρφωση μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ και κίνητρα για την ένταξη νεών γιατρών στο ΕΣΥ.20.000 διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάθος τετραετίας.

– Διπλασιασμός της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας.

Δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα.Επαναφορά λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών.Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ μετά της κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις σχολές χαμηλής ζήτησης.Αντικατάσταση του επιτελικού κράτους που έχει γίνει ανέκδοτο με ένα δημοκρατικό, ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος.Ολική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, διαφανής και δημοκρατική λειτουργία και επαναφορά της στον ιδρυτικό της σκοπό, δηλαδή την εθνική ασφάλεια και τη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.Αναδιοργάνωση και κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας από τους επίορκους αστυνομικούς. Με στόχο να καταπολεμά και όχι να συνεργάζεται με το έγκλημα.Έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα έλεγχος όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποφασίστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια.Προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Συλλογικές συμβάσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας στο χώρο του πολιτισμού.Μια νέα προοδευτική πολιτική για τα μνημεία και τα κρατικά μουσεία, ενταγμένα στο σχέδιό μας για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας.Ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών και δημιουργία δημόσιας ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.Ριζική μεταρρύθμιση στο σύστημα διάγνωσης και πιστοποίησης, με ενίσχυση των ΚΕΠΑ και πολλαπλασιασμό των δημόσιων δομών.Εξασφάλιση προσωπικού βοηθού ή φροντιστή, ανάλογα με τις ανάγκες, ακόμη και σε 24ωρη βάση.Αύξηση της δαπάνης των επιδομάτων αναπηρίας και χορήγησή τους ανεξαρτήτως ηλικιακών κριτηρίων.Όλα τα κτίρια δημόσιας χρήσης εντός τριετίας να γίνουν προσβάσιμα και ασφαλή για τους ανάπηρους συμπολίτες μας.Δικαιοσύνη στην πράξη για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη ζωή, σημαίνει ότι θα θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα γάμου γιαΕνίσχυση των λειτουργών της και της ανεξαρτησίας τους. Ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης της με τους πολίτες.Επιτάχυνση της απονομής της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της.Κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη:

Να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί το μετρό της πόλης.Να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στο Ταμείο Ανάκαμψης.Να ολοκληρωθεί χωρίς καμιά καθυστέρηση το έργο του διαμετακομιστικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου, που έχει κρίσιμη σημασία για την οικονομία της πόλης.

«Εμείς θέλουμε τη Θεσσαλονίκη όχι συμπρωτεύουσα της Αθήνας, αλλά πρωτεύουσα πόλη της Βαλκανικής Χερσονήσου», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Σήμερα δεν έχουμε μια χώρα σαν τη Λιβύη στα βόρεια σύνορά μας, αλλά μια χώρα που αναγνωρίζει πλέον ως ελληνική την πολιτισμική κληρονομιά των προγόνων μας. Ο κ. Μητσοτάκης, που ως πρωθυπουργός έκανε στροφή 180 μοιρών και στην Ευρώπη εμφανίζεται πλέον κι ευτυχώς ως υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτόνων μας, δεν ξεχνάμε τι ακρότητες διέπραξε τότε, χέρι χέρι με τους ακραίους εθνικιστές, προκειμένου να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμα και για εθνική μειοδοσία. Ο πρωθυπουργός που όταν το Oruc Reis παραβίαζε συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας για τρεις μήνες ως το Καστελόριζο και τη Ρόδο, μας έλεγε ότι το έπαιρνε ο αέρας και ότι δεν μπορούσε να κάνει έρευνες λόγω του θορύβου των πλοίων μας να σταματήσει τα μαθήματα πατριωτισμού στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ», υποστηρίζοντας πως και το τελευταίο ευρώ από τα 15 δισ. ευρώ των αμυντικών δαπανών, που δεν προβλέπουν ούτε μια βίδα να χτιστεί στην Ελλάδα, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ 

Keywords
θεσσαλονικη, τσιπρας, βενζιναδικα, σουπερ μαρκετ, σουπερ, αλέξης τσίπρας, ειδήσεις, συριζα, κος, συνταγμα, συλλυπητήρια, νεα δημοκρατια, δεη, σεπε, ΦΠΑ, εφκ, κουρεμα, funds, επιδομα, τραπεζες, μισθολογιο, δεπ, αει, ευπ, νέα, κεπα, επιδοματα, σημαίνει, μετρο, αθηνα, λιβυη, ελλαδα, εθνικη τραπεζα, δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, αυξηση φπα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, ογα επιδοματα, σχεδιο αθηνα, επιδομα παιδιου, τσαπανιδου, αλέξης τσίπρας, κομματα, επιδοτησεις, το θεμα, αδεια, αφορολογητο, εθνικη, ευπ, θεμα, μητερα, οικονομια, σεπε, σχολες, φως, ψεμα, ωρα, αει, αυξηση, αλληλεγγυη, ανεκδοτο, αντλιες, βιδα, βορεια, γινει, δεπ, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, ευρω, ειπε, ερευνες, ετη, ευρωπη, εφκ, ζωη, ομιλια, καστελοριζο, κεπα, κυβερνηση, κοψιμο, κος, κτιρια, λειτουργια, λυπη, λογο, ματια, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μνημεια, νικη, νοικοκυριο, ουσια, παιδια, υπογραφη, ποπη τσαπανιδου, προγραμματα, ραφια, σαφης, συρια, συλλυπητήρια, σπιτι, σχεδιο, τιμη, τουρκια, τρια, χερι, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, χωρα, κλειστο, καρδιες, ροδο, σημαίνει, funds
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα