Το σχέδιο της Noval Property ΑΕΕΑΠ για το project στην Πειραιώς και η είσοδος στο ΧΑ

Το σχέδιο της Noval Property ΑΕΕΑΠ, της δεύτερης μεγαλύτερη Επενδυτικής Ακινήτων που προχωρά στην έκδοση ‘’πράσινου’’ ομολόγου 120 εκατ. ευρώ με τη δημόσια προσφορά που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 2 Δεκεμβρίου, ανέλυσε στην  παρουσίαση της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος,  Παναγιώτης Καπετανάκος.

Το project στην Πειραιώς 252 στον Ταύρο είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις νέες επενδύσεις της εταιρείας.

Η επένδυση αυτή, είναι μέρος του επενδυτικού προγράμματος της  συνολικού ύψους 316 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει, σε ποσοστό λίγο πάνω από το 30% από τα κεφάλαια του ομολόγου.

Στην Πειραιώς 252 ο όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του ένα από τα λίγα μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα εντός του αστικού ιστού της Αθήνας που περιλαμβάνει και δύο χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίρια σε οικόπεδο εμβαδού 72.568 τ.μ.. με χρήση αποθήκευσης, γραφείων και βιομηχανικών.

Το πλάνο αξιοποίησης του ακινήτου μέσω της διαδικασίας Στρατηγικών Επενδύσεων προβλέπει την ανάπλαση του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος σε «ένα σύνθετο τουριστικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, εμπορικό και επιχειρηματικό πόλο με βιώσιμο χαρακτήρα, διατηρώντας την παράδοση και στοχεύοντας ευρύτερα και στη δημιουργία ενός πολιτιστικού πόλου μητροπολιτικής εμβέλειας, που θα αναζωογονήσει την ευαίσθητη αλλά και προνομιακή από πλευράς θέσης, περιοχή του Ελαιώνα.

Η προσδοκώμενη ανάπτυξη αναμένεται να περιλαμβάνει χρήσεις γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχειακή, πολιτιστική, τεχνολογίας – έρευνας και αποθήκευσης συνολικής επιφάνειας άνω 56.700 τ.μ., καθώς και πρόσθετες αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 3.500 τ.μ. και υπόγειους χώρους στάθμευσης 22.620 τ.μ.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Οι λοιπές επενδύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το νέο γραφειακό συγκρότημα The Grid στο Μαρούσι (σ.σ. το συμβόλαιο για την αγορά του λεγόμενου ακινήτου της Kodak στο Μαρούσι από κοινού σε ποσοστό 50%- 50% με την Brooklane Capital πρόκειται να υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου για το νέο γραφειακό συγκρότημα των 49.000 τ.μ. με συνολική αξία 78 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αξίας της γής), επίσης χώρους logistics σε πρώην βιομηχανικά ακίνητα (10 εκατ. ευρώ). Eπιπλέον περιλαμβάνεται ένα ακόμη έργο ύψους 8 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς, συνολικής επιφάνειας περίπου 3.480 τ.μ. σε κτίριο διαμερισμάτων και γραφείων αναμενόμενης διεθνούς πιστοποίησης κατά LEED ή BREEAM κι ένα υπό ανάπτυξη νέο κτίριο γραφείων στο ακίνητο της οδού Χειμάρρας 16 στο Μαρούσι, συνολικής επιφάνειας περίπου 20.175 τ.μ. με αναμενόμενη διεθνή πιστοποίηση κατά LEED, έργο περίπου 22 εκατ. ευρώ την περίοδο 2022-2025.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΧΡΦΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, ο κ. Καπετανάκος ανέφερε ότι στόχος είναι αυτή να γίνει εντός του 2022.

Η εταιρεία του ομίλου Viohalco «είναι δύο ετών ΑΕΕΑΠ (συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019) αλλά παρ’ όλ’ αυτά αποτελεί ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια Επενδυτική Ακινήτων με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 43 ακινήτων, με ποσοστό πληρότητας 95%.

Τα πέντε βασικά ακίνητα εισοδήματος της εταιρείας είναι το γραφειακό συγκρότημα ‘’The Orbit’’ στη Λ. Κηφισίας, το River West, το ΙΚΕΑ, το Wyndham Grand και το Mare West στην Κόρινθο αντιπροσωπεύοντας το 60% της αξίας του χαρτοφυλακίου της και το 61% του ετησιοποιημένου εισοδήματος.

Εκτός από τα ακίνητα εισοδήματος η εται4ρεία έχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ιδίων ακινήτων γύρω από τον αστικό ιστό, κατάλληλο για ανάπτυξη μικρών χρήσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα