Το πρώτο Κόπα Άφρικα στην ιστορία της κατέκτησε η Σενεγάλη – Στα πέναλτι ο τελικός με Αίγυπτο

00:44 7/2/2022 - Πηγή: BankWars

Το πρώτο Κόπα Άφρικα στην ιστορία της κατέκτησε η Σενεγάλη που επικράτησαν στα πέναλτι της Αιγύπτου με 4-2 (0-0 και παράταση).

Στον τελικό η Σενεγάλη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα στο 7ο λεπτό έχασε πέναλτι με τον Σαντιό Μανέ, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας  της Αιγύπτου, Αμπουμπαγκάλ.

Οι σπουδαίες αποκρούσεις του Αμπουμπαγκάλ και το άγχος των Σενεγαλέζων στην τελική

προσπάθεια, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και ακολούθησαν τα πέναλτι, με τους Σενεγαλέζους να αποδεικνύονται ψυχραιμότεροι.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Σενεγαλέζοι σκόραραν με τους Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Ντιένγκ και Μανέ, ενώ οι Αιγύπτιοι είχαν δύο εύστοχα πέναλτι με τους Ζίζο και Χαμντί. Οι Σαρ από τη Σενεγάλη και οι Αμπντελομονέν και Λασίν από την Αίγυπτο δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, με τους Λέοντες να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η σειρά των πέναλτι:

Εύστοχος ο Κουλιμπαλί 1-0
Εύστοχος ο Ζίζο 1-1
Εύστοχος ο Ντιαλό 2-1
Άστοχος ο Αμπντελομονέν 2-1
Άστοχος ο Σαρ 2-1
Εύστοχος ο Χαμντί 2-2
Εύστοχος ο Ντιένγκ 3-2
Άστοχος ο Λασίν 3-2
Εύστοχος ο Μανέ 4-2

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Εντουάρ Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Κουγιατέ (66′ Γκουεγέ), Ναμπαλίς Μεντί, Σαρ (77′ Ντιά), Γκουεγέ, Μανέ, Ντιέντιου (77′ Ντιένγκ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αμπουγκάμπαλ, Ασχούρ, Αμπντελμονέμ, Ελ Βενς, Φοτούχ, Ελνένι, Φατί (99′ Λασίν), Σουλάγια (59′ Τρεζεγκέ), Σαλάχ, Μοχάμεντ (59′ Χαμντί), Μαρμούς (59′ Ζίζο)

*Στην ομάδα της Σενεγάλης είναι μέλος και ο άσος του Ολυμπιακού Παπέ Αμπού Σισέ που δεν αγωνίστηκε στον τελικό, αλλά στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων με Ζιμπάμπουε και Γουινέα και στον ημιτελικό με την Μπουρκίνα Φάσο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα