Super League: Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με Παναθηναϊκό – Αποτελέσματα και βαθμολογία

22:56 6/2/2022 - Πηγή: BankWars

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League αφού επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και μάλιστα με ανατροπή.

Μία νίκη που κρατά τον Δικέφαλο στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που πέρασε το απόγευμα με

3-0 από τη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, αλλά φέρνει με την πλάτη στον τοίχο τους «πράσινους» όσον αφορά στην υπόθεση εξάδα.

Με την τρίτη της σερί ήττα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πλέον μόλις στο +1 από Άρη και ΟΦΗ που ακολουθούν και στο +2 από τον Βόλο ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει και το -6 για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση.

Στο πρώτο ματς της ημέρας, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα με 3-0 του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι 2-1 επί του Παναθηναϊκού με εντυπωσιακή ανατροπή

Πολύ νωρίς στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα. Ήταν το 6′ όταν ο Παλάσιος ξεπέρασε την αντίσταση του οπισθοχωρημένου Αντριγια Ζίβκοβιτς και με γωνιακό σουτ κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη για να κάνει το 0-1.

Στο 28′ ο Πασχαλάκης αποσόβησε δεύτερο γκολ με έγκαιρη επέμβαση, σε ωραία κεφαλιά του Λούνκβιστ, στη συνέχεια όμως της φάσης ο Λετονός διαιτητής χρειάστηκε το VAR για πιθανή περίπτωση πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου επιστράτευσε τον Μπίσεσβαρ αντί του αφανούς Τόμας Μουργκ περιμένοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Στο 77′ όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Ινγκασον σε μία στιγμή συνολική σύγχυσης στα καρέ του Παναθηναϊκού όπου κάνεις αμυντικός ούτε και ο Μπρινιόλι, δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Ισλανδός από κοντά με αριστερό πλασέ πέτυχε το 1-1.

Στο 88′ ολοκληρώθηκε η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ όταν ο Σάστρε με ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή τέρματος για να γίνει το 2-1.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΑΟ

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραν Βέλεθ, εκτόξευσε με δηλώσεις του έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Λετονού Τρειμάνις στο ντέρμπι της Τούμπας.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Όλα αυτά αποτελούν ντροπή. Ένα  καθαρό πέναλτι υπέρ μας δεν μας το δίνει. Επρεπε να φέρουν διαιτητή από τη Λετονία για να μας παίξει; Καλύτερα να έπαιζαν Έλληνες διαιτητές. Παίζουν με μας, με τις οικογένειές μας, με τη δουλειά μας και να μου πουν οτιδήποτε θέλουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, αυτά όμως είναι ντροπή που κάνουν σε βάρος της ομάδας μας. Είναι ντροπή, πρέπει να βαρέσουμε τη γροθιά στο τραπέζι.

Κάναμε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε.  Εγιναν φάσεις προσπαθήσαμε αλλά αυτό που θέλω να τονίσω πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά με μία τέτοια σε βάρος μας μεροληψία δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε σε καμία περίπτωση να ελέγξουμε το παιχνίδι και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ,  ο οποίος κυριάρχησε στο μεσαίο χώρο να ανατρέψει το αποτέλεσμα.
Είμαστε σε μία περίοδο κακών αποτελεσμάτων και τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν αρνητική ψυχολογία. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε κάποιες λύσεις σίγουρα αυτό το πράγμα που έγινε στις δύο τελευταίες εβδομάδες μας έχει φέρει πάρα πολύ πίσω σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι κάτι που δεν έχουμε συναντήσει στο παρελθόν.  Με την επιστροφή κάποιων παικτών θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας αφού το τελευταίο διάστημα δεν είναι αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε και να παίξουμε»

Πέρασε από τη Νίκαια ο Ολυμπιακός – Διπλό με 3-0 επί του Ιωνικού

Παρά πάντως το σκορ ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τόσο εύκολα τον Ιωνικό, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πάρουν το προβάδισμα ή να ισοφαρίσουν, όμως ο Τομάς Βάτσλικ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και κράτησε το «μηδέν».

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 24’, με τη βολίδα του Καμαρά από τα 26 μέτρα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Μετά, ανέλαβε δράση ο Βατσλίκ… Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Βασίλη Μάντζη (29’), το συρτό του Ντάλσιο (33’), βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μάντζη (44’) ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε σε κόρνερ και το δυνατό βολέ του Γιάννη Κιάκου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν υπόθεση του Μασούρα που, μάλιστα, πέρασε στο ματς καθώς τραυματίστηκε (στον αριστερό προσαγωγό) ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ κέρδισε πέναλτι από τον Αλεϊς Ρομαό στο 54’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τικίνιο.

Τέσσερα λεπτά μετά, με ωραίο αριστερό πλασέ νίκησε και πάλι τον Χουτεσιώτη για το 0-3.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ – Επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ

Με δύο τέρματα του Αραούχο και ένα του Τσούμπερ σε διάστημα 19 λεπτών η ΑΕΚ μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για την 22η αγωνιστική της Super League, κερδίζοντας με 3-0 μετά το πρώτο άσφαιρο (0-0) ημίχρονο.

Μοναδική καλή στιγμή για την «Ένωση» στα πρώτα 45’ η διπλή χαμένη ευκαιρία του Αραούχο στο 41’.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ωστόσο πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48’ έχασαν καλή ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Σίγκνιεβιτς αστόχησε για πολύ λίγο στο 48’, ενώ στο 51’ ο Τσιντώτας με έξοδο πρόλαβε και απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Σίγκνιεβιτς.

Στο επόμενο λεπτό (52’) από πάσα του Γκαρσία και πλασέ του Αραούχο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ (1-0), έδιωξε το άγχος και τα πράγματα απλοποιήθηκαν.

Στο 67’ από λάθος του Ντεντάκη, ο Τσούμπερ βρέθηκε σε θέση βολής για το 2-0 και στο 71’ ο Αραούχο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Μοχαμάντι στο 79’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

H 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

ΑΡΗΣ-ΒΟΛΟΣ 0-2
(80′ Σοάρες, 86′ Κορέα)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1
(63′ Σνάιντερ)

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3-0
(52′, 71′ Αραούχο, 67′ Τσούμπερ)

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
(24′ Αγκιμπού Καμαρά, 55′ πέν. Τικίνιο, 58′ Μασούρας)

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1
(77′ Ίνγκασον, 89′ Σάστρε – 6′ Παλάσιος)

ΛΑΜΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΦΗ (ANABOΛΗ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα