Το γερμανικό Der Spiegel “βλέπει” χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάρτιο! “Το ΔΝΤ μπλοκάρει την αξιολόγηση”

Νέες πιέσεις στην Ελλάδα, πάνω στην ώρα που σηκώνει το τεράστιο βάρος του προσφυγικού. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κυκλοφορεί με τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;»! Το περιοδικό βλέπει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην αποπληρωμή του χρέους της στα τέλη Μαρτίου

Το γερμανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ

«μπλοκάρει» την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εμμένοντας στην πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων και ειδικότερα, στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επισημαίνεται ότι στελέχη του ΔΝΤ φοβούνται πως η προσφυγική κρίση και οι πιέσεις που προκαλεί αυτή στα δημοσιονομικά της χώρας, μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο «χαλαρή» στάση των Ευρωπαίων όσον αφορά στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα