Δημοσιογράφοι εκβιαστές: Η απλή αλήθεια – Ποιοί και πως χρησιμοποιούν τους διαλόγους των κοριών

Συνεχίζεται ο θόρυβος σχετικά με το “κύκλωμα” δημοσιογράφων που εκβίαζε, προκειμένου να αποσπά διαφημιστικά κονδύλια από φορείς και επιχειρήσεις του Δημοσίου. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, παίρνουν αποσπασματικά διαλόγους από τις καταθέσεις και τις χρησιμοποιούν …προς ίδιον όφελος.

Η κυβερνητική πλευρά για να πιστοποιήσει ότι βάζει τέλος σε αυτού του είδους τις δοσοληψίες που ήταν καθεστώς επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντιπολιτευόμενες πλευρές για να βάλουν στο στόχαστρο τον Ν.Παππά, τα μεγάλα ΜΜΕ για να εξευτελίσουν

τα …μικρομάγαζα και να βγάλουν από τη μέση τους…φτωχο-διάβολους που τους χαλάνε τις μεγάλες δουλειές οι οποίες …πάντα ήταν και είναι …διαφανέστατες, άνευ εκβιασμών (χα…χα…χα…) και τα μικρά ΜΜΕ, αφενός για να σώσουν ό,τι σώζεται και αφετέρου, για να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των “εντίμων” που θα “δικαιούνται” έτσι, μεγαλύτερο μέρος της πίτας…

Αυτή είναι η αλήθεια για το θέμα.

Όπως αλήθεια είναι, η απλή διαπίστωση, ότι δεν είναι δυνατόν, ολόκληρο το σύστημα διαπλοκής και εκβιασμών να καθοδηγείται από ποιόν; Από έναν…Παναγιώτη (Τάκη) Μουσσά(!), που ήδη βρίσκεται στον Κορυδαλλό…

ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΙΣ 23/2 ΣΤΟ BANKWARS:

“Μπορεί κάποιοι να έχουν μείνει εμβρόντητοι από την είδηση ότι ένας εκδότης και κάποιοι, φέροντες την ιδιότητα του δημοσιογράφου εκβίαζαν ΔΕΚΟ και Τράπεζες για να πάρουν διαφήμιση, αλλά για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αυτά είναι …περσινά ξινά σταφύλια. Όπως επίσης για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό, ότι οι συγκεκριμένοι, είναι …γατάκια μπροστά στους …γάτους με πέταλα που “κεντάνε” με δημοσιεύματα και αποκομίζουν πραγματικά μεγάλα ποσά (και όχι ψίχουλα όπως τα… γατάκια) από πηγές …επιρρεπείς στον εκβιασμό.

Για να γίνει μια “δουλειά”, δεν αρκεί να υπάρχει ο εκβιαστής, πρέπει να ενδίδει και ο εκβιαζόμενος…Και δυστυχώς, πλην πολλών ίσως εξαιρέσεων, δεν είναι καθόλου ολίγοι οι…. επιρρεπείς, οι οποίοι τα ακουμπούν κανονικά στους …γάτους και μετά, κάνουν τις …πτωχές, πλην τίμιες …κορασίδες στα Μέσα Ενημέρωσης που λειτουργούν με σοβαρότητα και κανόνες δεοντολογίας, λέγοντας τους “Δεν έχουμε μπάτζετ”…”

Έξω ο εκδότης Π.Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χ.Φράγκου – Την…πλήρωσε ο Π.Μουσσάς…

Απολογήθηκαν χωρίς δικηγόρους στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για το “κύκλωμα εκβιαστών” ΔΕΚΟ, επιχειρήσεων ακι τραπεζών, ο εκδότης Π.Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσάς και Χρήστος Φράγκου.

Μετά τις απολογίες ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν τα εξής:

– Προφυλακιστέος ο Παναγιώτης Μουσσάς
– Ελεύθεροι, με εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου.

Ο δημοσιογράφος Παν Μουσσάς να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να τόνισε ότι είναι «απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηρίζονται αποκλειστικά στην μεθοδευμένη καταγγελία της μοναδικής μάρτυρα».

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει πως όλοι οι διάλογοι και οι επικοινωνίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του να εξασφαλίσει διαφημιστική ύλη στα Μέσα που συνεργαζόταν.

Φέρεται μάλιστα να χαρακτηρίζει απολύτως θεμιτό το να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημίσεις από δημόσιους φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τέλος, φαίνεται να αρνείται οποιαδήποτε απειλή του προς την καταγγέλλουσα ή το ανήλικο παιδί της με την οποία είχε πολυετή γνωριμία: «Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομηγνατοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

Η απολογία του Παν. Μουσσά

Ο Π.Μαυρίκος

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, υποστήριξε στην απολογία του, ότι υπήρξε «θύμα της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας».

Δηλώνει «θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας» και υποστηρίζει ότι ποτέ τα έντυπά του, που ανήκουν στον δεξιό χώρο, «δεν θα μπορούσαν ποτέ να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Είπε ότι λόγω των θεμάτων που καλύπτει, έχει δημιουργήσει «πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

Επίσης, άφησε αιχμές για τη σχέση του Π.Μουσσά με την καταγγέλουσα υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ.

Όπως υποστηρίζει, είναι «ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου, ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενούς μου».

Ο εκδότης υποστηρίζει τέλος, ότι όλα όσα καταλογίζονται στην υπόθεση αποτελούν συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

H μηνυτήρια αναφορά της Αμαλίας Κάτζου


Η κατάθεση του κ. Γ. Μπενίση – ΕΥΔΑΠ

Οι καταθέσεις της Αμαλίας Κάτζου

Η 1η κατάθεση:

Η 2η κατάθεση:

Η 3η κατάθεση:

Η 4η κατάθεση:

Keywords
Τυχαία Θέματα