Το Eurogroup δεν θα εκταμιεύσει σήμερα την ελληνική δόση – Πρόβλημα το Ελληνικό και οι πλειστηριασμοί

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, δεν θα δώσουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση, των 5,7 δισ ευρώ, καθώς παραμένει ανοικτό το ζήτημα της ανεμπόδιστης διεξαγωγής των πλειστηριασμών και η δικαστική απόφαση για την επένδυση το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Νέα προθεσμία μέχρι την 26η Φεβρουαρίου και την κάθοδο των επικεφαλής της Τρόικας
στην Αθήνα, αναμένεται να λάβουν οι ελληνικές αρχές.

Οσον αφορά τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, η έκθεση συμμόρφωσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες της Καθημερινής, αναφέρει πως «σημειώθηκε σταδιακή πρόοδος, όσον αφορά την κοινοποίηση τους. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των πλειστηριασμών που διενεργήθηκαν είναι σχετικά περιορισμένος δεδομένης της μετάβασης στο νέο σύστημα». Συγχρόνως, όπως σημειώνεται, «η γεωγραφική κάλυψη παραμένει επίσης μέτρια» για αυτό και «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εκτιμηθεί η πλήρης αποτελεσματικότητά των πλειστηριασμών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί συνεχής και απρόσκοπτη ροή ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας».

Η συνεδρίαση ξεκινά στις 16:00 στις Βρυξέλλες και το ελληνικό πρόγραμμα είναι το πρώτο ζήτημα της επίσημης ατζέντας. Ο αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο διευκρίνισε ότι τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβουν οι Υπουργοί μετά από σχετική συζήτηση και πως ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Eurogroup: Αποφασίζει σήμερα για τη “σαρακοστιανή” δόση των 5,7 δισ. – 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι …θεσμοί για την 4η αξιολόγηση

Keywords
Τυχαία Θέματα