ΣΟΪΜΠΛΕ: Αν η Αθήνα θέλει δημοψήφισμα να το κάνει! Κρίσιμο τετ α τετ με Βαρουφάκη πριν το Eurogroup

Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τότε να το κάνει και μπορεί να βγει και σε καλό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα,

διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Ε.Ε) και κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός Oικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ακόμη εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι θα έχει μία καλή σύσκεψη με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση που θα αποτυπώσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί, κάτι το οποίο θα ανοίξει το δρόμο προς την τελική συμφωνία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Ερωτηθείς τι αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της, “όπως κι εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στην ευρωζώνη”

Τετ α τετ Βαρουφάκη – Σόιμπλε

Κατ΄ιδίαν συνάντηση του υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπως επιβεβαίωσαν Αθήνα και Βερολίνο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:15 ώρα Ελλάδος, με τον Guardian να σχολιάζει ότι καταδεικνύει την κρισιμότητα της σημερινής συνεδρίασης.

Πολλά θα κριθούν από το κρίσιμο τετ α τετ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, καθώς μπορεί το συμβούλιο να αποτελείται από 19 υπ. Οικονομικών, ωστόσο η γνώμη του Σόιμπλε έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όπως είναι γνωστό…

Σουλτς: Ο Τσίπρας θα αποφασίσει για το δημοψήφισμα

Την ανάγκη να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις η Ελλάδα, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, υπογράμμισε προσερχόμενος στο Eurogroup ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σημείωσε ότι ένα ελληνικό δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ είναι πιθανό, όμως εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να το αποφασίσει, «δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό».

Πρόσθεσε δε, ότι «αν θέλουν εάν δημοψήφισμα, θα έπρεπε να το διενεργήσουν. Θα μπορούσε να είναι ένα σωστό μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα