“Τα μνημόνια άρχισαν στην Ελλάδα και θα λήξουν στην Ελλάδα” – Επίθεση στον Πρωθυπουργό από τον “Ευρωπαίο” Α. Τσίπρα

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει ξεκινήσει», συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του μέσα σε μια περίοδο που εξυφαίνονται σενάρια υπονομευτικά για τη δημοκρατία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισηγητική ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Υπογράμμισε

επίσης πως η απόφαση του προεδρείου του ΚΕΑ να προτείνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Κομισιόν συνιστά μεγάλη τιμή και για αυτόν και για τους αγώνες που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «;Oπως από την Ελλάδα ξεκίνησε η πολιτική των μνημονίων και της καταστροφικής λιτότητας, έτσι από την Ελλάδα θα ανοίξει ο καινούριος δρόμος για μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της ανάπτυξης για τις ανθρώπινες ανάγκες».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως το “success story” του Σαμαρά έχει καταρρεύσει, ενώ πρόσθεσε πως η μόνη πολιτική που έχει η κυβέρνηση είναι αυτή του μνημονίου, σε μια περίοδο που όλα δείχνουν πως το 3ο μνημόνιο είναι προ των πυλών. Επιπλέον, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σημείωσε πως η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το θέμα στη Βουλή έχει ήδη προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως η περίπτωση αυτή είναι ενδεικτική της ζημιάς που έχουν προξενήσει οι ιδιωτικοποιήσεις στο δημόσιο συμφέρον.

«Ξέραμε και ξέρουμε ότι τα μνημόνια δεν έχουν κοινωνική συναίνεση, ότι οι από κάτω δεν θέλουν», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Σήμερα όχι μόνο οι από κάτω δεν θέλουν, και οι από πάνω δεν μπορούν (…). Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί».
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η ανικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά να συνεχίσει να κυβερνά την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη: «Μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά επιχείρησε να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικό εχθρό και να κινητοποιήσει εφεδρείες, κρατικές και παραδημοσιογραφικές για να τον διαβάλουν, να τον συκοφαντήσουν, να τον στιγματίσουν». Ωστόσο, τόνισε πως «το σχέδιο τους κατέρρευσε παταγωδώς, γιατί ήμασταν έτοιμοι και σε εγρήγορση». Και πρόσθεσε: «Είμαστε ήδη έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει την πορεία της χώρας προς τη δημοκρατική εκτροπή».

«Το success story του κ. Σαμαρά, πριν καλά καλά το πιστέψει κι η μονταζιέρα που το επεξεργάστηκε, τελείωσε μέσα σε λοιδορίες και ανέκδοτα». Και πρόσθεσε: «Το χρηματοδοτικό κενό , σύμφωνα με τη λογική των μνημονίων, απαιτεί νέα μέτρα». Επιπλέον, τόνισε πως «ετοιμάζονται τώρα να μπήξουν για Τρίτη φορά το μαχαίρι στην πληγή, με τρίτο μνημόνιο και νέο πακέτο μέτρων».
Η μίζα και η διαπλοκή ήταν ο κανόνας των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνιστά «τεράστιο έγκλημα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της Εθνικής Άμυνας της χώρας». Συμπλήρωσε δε πως η υπόθεση αυτή είναι ενδεικτική του «πώς κυβερνήθηκε τόσες δεκαετίες αυτός ο τόπος, και πώς η μίζα και η διαπλοκή και το ξεπούλημα του δημοσίου συμφέροντος υπήρξε κανόνας όλων των σημαντικών κυβερνητικών αποφάσεων».

Ηθική και πολιτική αναγνώριση η θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Πρόκειται για μια ηθική και πολιτική αναγνώριση αλλά και για ιδεολογική δικαίωση για το κόμμα μας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο οικονομικό με εκατομμύρια θύματα (…). Η πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου είναι στον ευρωπαϊκό νότο, είναι στην Ελλάδα». Επιπλέον σημείωσε πως το μήνυμα της κίνησης αυτής είναι πως «όπως από την Ελλάδα ξεκίνησε η πολιτική των μνημονίων και της καταστροφικής λιτότητας, έτσι από την Ελλάδα θα ανοίξει ο καινούριος δρόμος για μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της ανάπτυξης για τις ανθρώπινες ανάγκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα