Η μικρή Μαρία χορεύει στον καταυλισμό των Ρομά – Συγκλονίζει το δράμα της 4χρονης [Δείτε το βίντεο]

[UPD] Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με «πρωταγωνίστρια» τη μικρή Μαρία να χορεύει σους ήχους της μουσικής κατά τη διάρκεια γλεντιού στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Το νέο αυτό ντοκουμέντο, το οποίο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση φέρεται να έχει τραβηχτεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές

κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί το Χαμόγελο του Παιδιού, όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού με το ενδιαφέρον πολλών να υιοθετήσουν το κορίτσι.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την Interpol εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων

Η υπόθεση κάνει το γύρο του κόσμου, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να παραλληλίζουν την ιστορία της «Μαρίας» -όπως είχαν ονομάσει οι δύο ρομά το κοριτσάκι- με την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν. Εντονότερο είναι το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ, καθώς η σοκαριστική υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού επανέφερε στη μνήμη όλων των Βρετανών την θλιβερή υπόθεση της “δικιάς” τους μικρής Μαντλίν που χάθηκε στην Πορτογαλία το 2007.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη θα απολογηθούν τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.

Η δικηγόρος των κατηγορούμενων, πάντως, δήλωσε ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει. Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANK WARS

Η τετράχρονη Μαρία βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα επειδή η «αλλοδαπή βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει, και αναζητούσε τρόπο να την ξεφορτωθεί».Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά που είχαν την μικρή, Μαριέττα Παλάβρα.

Αναφερόμενη στην 40χρονη τσιγγάνα που συνελήφθη, η δικηγόρος είπε ότι «λυπήθηκε» το κορίτσι και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Μάλιστα, ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα είπε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Σημειώνεται πως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

ΠΩΣ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Ο ΑΦΜ;
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι δύο Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

1. Πώς κατάφεραν οι δύο συλληφθέντες να αποσπάσουν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για την 4χρονη από το Δήμο Αθηναίων;

2. Πώς κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ στο όνομά της, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα τέκνων;

3. Πώς μπορούσε η 40χρονη να ανοίγει οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, εμφανιζόμενη να έχει αποκτήσει, αντίστοιχα, τρία παιδιά μέσα σε πέντε μήνες και άλλα τρία, μέσα σε 3,5 μήνες;

Keywords
Τυχαία Θέματα