ΤΣΙΠΡΑΣ: «Στημένο παιχνίδι» ανάμεσα στις «τρόικες εξωτερικού – εσωτερικού» – Μας οδηγούν στην καταστροφή [VIDEO]

Οι κυβερνητικοί εταίροι σκύβουν το κεφάλι στις απαιτήσεις των ξένων τοποτηρητών και κάνουν σαν μην καταλαβαίνουν ότι το Μνημόνιο που μας επέβαλαν, οδηγεί την χώρα στη διάλυση και μέρα με τη μέρα κάνει πιθανό ακόμα και το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του

στο ΤΕΙ της Λάρισας, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ταύτισαν, είπε, την πολιτική τους επιβίωση με την πιο εγκληματική επιχείρηση που εξαπολύθηκε ποτέ στα μεταπολεμικά χρόνια, εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Το ζήτημα, επεσήμανε, δεν είναι αν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων, αλλά να υπάρξουν οι συσχετισμοί δύναμης που θα την επιβάλλουν και οι συσχετισμοί αυτοί, τόνισε, διαμορφώνονται μέσα από το κίνημα κοινωνικών αντιστάσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «στημένο παιχνίδι» ανάμεσα στις «τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού» που επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της χώρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Υποτίθεται ότι μπήκαμε στο Μνημόνιο με την προοπτική μέσα στον επόμενο χρόνο να έχουμε περάσει τα δύσκολα και να έχουμε επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαίωναν Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι ήταν τότε» και «αντί να βγαίνουμε σιγά-σιγά από την κρίση, βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο μέσα σε αυτήν.

Η Ελλάδα, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, δεν πληρώνει σήμερα τα όποια διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της, αλλά τις επιπτώσεις του Μνημονίου. Αυτό που μας σκοτώνει είναι το φάρμακο, και όχι η ασθένεια, παρατήρησε χαρακτηριστικά και «μπροστά σε αυτή την κραυγαλέα αποτυχία», η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση «πετάνε στο κρεβάτι του Προκρούστη οτιδήποτε είναι δυνατόν να πετσοκοφτεί, από μισθούς συντάξεις και θέσεις εργασίας, μέχρι κοινωνικό κράτος, δικαιώματα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Μας εγκαλούν ότι θέλουμε να παίξουμε τη χώρα στα ζάρια αυτοί που το παρέδωσαν στους δανειστές δίχως να ρίξουν ούτε μια ζαριά … Ψάχνουν να βρουν το κόστος της αντίστασης. Το κόστος της υποταγής το έχουν υπολογίσει; Το έχουν κοστολογήσει;» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Βαφτίζουν επιτυχία το έγκλημα του μνημονίου”

«Υποκρισία» και «θράσος» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία, όπως αναφέρει, «επιβεβαιώνει την απόλυτη δέσμευση των κυβερνητικών εταίρων στο μνημονιακό πρόγραμμα της ισοπέδωσης και της καταστροφής».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ουσία της ‘διαπραγμάτευσης’ στο όνομα της οποίας ορκίζονται κάθε φορά οι κυβερνητικοί εταίροι συνίσταται στο τρίπτυχο: απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους».

«Τι έχει να πει τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων τις οποίες επί μήνες διέψευδαν; Πού ακριβώς σταματά το θράσος εκείνων που υποστήριζαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό με ‘ανυπόστατα σενάρια’ περί απολύσεων όταν η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας;», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Διερωτάται επίσης «εάν υπάρχει κάποιο όριο στην κυβερνητική υποκρισία όταν μετά από κάθε συζήτηση με την τρόικα βαφτίζουν το μνημονιακό έγκλημα ως επιτυχία και τους εαυτούς τους ως στυλοβάτες της εθνικής προσπάθειας».

«Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πλήρως τόσο τους στόχους όσο και τις επιπτώσεις του μνημονίου», καταλήγει.

Π. Σκουρλέτης: Ισοπεδωτικό το σχέδιο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Αρνητική χαρακτήρισε την κατάληξη των συνομιλιών με την τρόικα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το σχέδιο για τις απομακρύνσεις υπαλλήλων θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση και αποδιάρθρωση στη λειτουργία του δημοσίου.

«Αυτό που ζήσαμε όλους τους τελευταίους μήνες, που είχε ανοίξει αυτή η συζήτηση γύρω από το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ουσιαστικά ήταν ένα χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμφωνίας σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο, και συνολικά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου», παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

«Ουσιαστικά καταλήξαμε σε κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί όταν είχε ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο. Σε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης, το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα έχει υιοθετήσει «μια λογική ισοπεδωτική με μόνο γνώμονα την πάση θυσία μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, υλοποιώντας μια δογματική αντίληψη περί δημοσίου που θέλει απλά να μειώσει το κόστος λειτουργίας του, αγνοώντας όμως ότι αυτά τα μέτρα ουσιαστικά υπονομεύουν την οικονομία».

«Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια θετική πλευρά, μια θετική κατάληξη έστω», συμπλήρωσε, ενώ επικαλούμενος συνέντευξη του Πρωθυπουργού τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν «αφοπλιστικά ειλικρινής» όσον αφορά στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Δεν μιλάνε για αντικατάσταση θέσεων σε οργανισμούς που καταργούνται. Άρα, το ένας προς ένας δεν θα συμβεί. Όταν έχουμε για παράδειγμα απολύσεις εκεί που συγχωνεύεται ή καταργείται ένας οργανισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία αντικατάσταση. Νομίζω ότι έτσι είναι τα πράγματα, λίγο σκοτεινά ή μάλλον πολύ σαφή και δεν θέλουν να μας πουν πώς ακριβώς είναι», παρατήρησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα