ΤΡΑΠΕΖΕΣ: “Απόλυτα ασφαλείς οι καταθέσεις στην Ελλάδα” λέει η τρόικα

Απόλυτα σίγουρη πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και δεν κινδυνέυουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα εμφανίζεται η τρόικα. Στο ανακοινωθέν της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, αναφέρει χαρακτηριστικά για τις τράπεζες:

«Οι ενέργειες για την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, όπως αυτές προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος,

πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και οι Αρχές έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν μια ευρεία στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Το μεγαλύτερο μέρος των 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση, έχει ήδη εκταμιευτεί προς την Ελλάδα και έχει χορηγηθεί σε κάθε μία από τις τέσσερις βασικές τράπεζες μέσω του ΤΧΣ ως προκαταβολή για την κάλυψη των κεφαλαιακών τους αναγκών. Η εκτίμηση της αποστολής είναι ότι αυτό θα προσφέρει επαρκή κεφάλαια, ακόμα και στο αρνητικότερο σενάριο. Αυτά τα κεφαλαιακά ‘μαξιλάρια’ θα διασφαλίσουν έτσι την ασφάλεια και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεών του».

Keywords
Τυχαία Θέματα