ΣΥΡΙΖΑ: “Θα τα καταφέρουμε”, το προεκλογικό σύνθημα – Πρώτος στόχος η οικονομία

Οι εκλογές θα διεξαχθούν πιθανώς στις 20 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θα τα καταφέρουμε». «Θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, ακόμη και με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο» διευκρίνισε .
Παράλληλα,

επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κρίνει τη μεταστροφή που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας. «Θα πρέπει να μας πει εάν συμφωνεί» συνέχισε.
Ερωτηθείσα για την Αριστερή Πλατφόρμα, διαβεβαίωσε ότι «θα μπορούσαμε και με άλλους τρόπους, πέραν των εκλογών, να καθαρίσουμε το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος, όπως είπε, “είναι να μη διαταραχθεί περαιτέρω η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και τη χώρα, να επανέλθουμε γρήγορα σε κανονικότητα και πολύ σύντομα και αποφασιστικά να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος”.

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία και δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόθεση συγκυβέρνησης με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ απάντησε:

“Προφανώς θα κυβερνήσει άλλος. Τα πράγματα λύνονται απλά. Δεν θέλουμε να μείνουμε στην εξουσία πάση θυσία και με όλους τους όρους. Θέλουμε να μείνουμε για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα διεξόδου. Ένα πρόγραμμα που θα φέρει τη χώρα τελικά στην ανάπτυξη και τελικά στην έξοδο από το τεράστιο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα. Αυτό για να το κάνουμε θα πρέπει να συστρατευτούμε με δυνάμεις που έχουν ίδιο στρατηγικό στόχο”.

Για “Λαϊκή Ενότητα”

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του νέου πολιτικού σχηματισμού από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι “είναι μια διαφορετική πολιτική άποψη, με διαφορετικό στρατηγικό στόχο, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργήσει σοβαρά θέματα”.

“Συμπορεύεσαι και λες θα συστρατευτώ, έχω τη δική μου αντίληψη, τη βάζω στο τραπέζι, ωστόσο τελικά συμπορεύομαι με τη συνισταμένη. Μέχρι ένα σημείο έτσι πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που η μειοψηφική άποψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν οι σύντροφοί μας να την υπηρετήσουν από μόνοι τους, χωρίς τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε συμφωνηθεί αυτό οδηγεί σε ένα διαφορετικό δρόμο”, σημείωσε.

Η ίδια υπογράμμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ότι είναι ένα κόμμα το οποίο υποστηρίζει την έξοδο από την Ευρώπη, την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα”.

Απαντώντας στις βολές των στελεχών του αριστερού ρεύματος, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει “κάνει υπαναχώρηση, μια τακτική οπισθοχώρηση”, ωστόσο τόνισε ότι “πάλεψε πολύ σκληρά για να φέρει μια καλύτερη συμφωνία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, θα πάει στις εκλογές με “το σύνθημα ότι θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο”.

“Αυτή τη μεταστροφή θα πρέπει εκ νέου να την βάλουμε στον λαό και να πάρουμε μια εντολή ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με αυτήν την επιλογή που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας”, είπε, ενώ υποστήριξε ότι είναι υπερβολή να λέγεται πως οι εκλογές ρίχνουν έξω την οικονομία της χώρας.

“Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερή, να είμαστε εμείς φυσικά, για να εγγυηθούμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο”, πρόσθεσε.

Για Ζ. Κωνσταντοπούλου

Κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της προέδρου της Βουλής υπογράμμισε ότι σέβεται το θεσμό και ότι η κ. Κωνσταντοπούλου “είναι μια ευφυής και ικανή πολιτικός”, ωστόσο επισήμανε:

“Aπό εκεί και πέρα πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις είναι μια ακροβασία σε πολύ λεπτά θέματα…θα έπρεπε να συνυπολογίζει και τι προκαλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, ποιον πλήττει τελικώς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα