ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Εως την Τρίτη η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

15:05 5/4/2013 - Πηγή: BankWars

Διαθέσιμες μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης θα παραμείνουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους, στα site του ΙΚΑ, του ΑΜΚΑ και της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται στους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων του δημοσίου και των

ταμείων, οι οποίοι μπορούν να συμπληρώσουν τα κενά ή λάθος ΑΜΚΑ και ΑΦΜ χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία.

Ειδικότερα:

- οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ έχουν τη δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ ( www.ika.gr ) «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» και «Ενημέρωση Στοιχείων Συνταξιούχων», να πληροφορούνται για το εάν υπάρχει κατεγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ και σε περίπτωση έλλειψης να συμπληρώνουν τα σωστά στοιχεία.

-οι συνταξιούχοι όλων των υπόλοιπων ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ με τίτλο «Συμπλήρωση στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ( www.idika.gr ) και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ( www.amka.gr )
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες δεν απευθύνονται στους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ καθώς στα σχετικά αρχεία δεν υπάρχει έλλειψη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα