ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Σαρώνει” η δημοτικότητα της Μέρκελ!

13:41 5/4/2013 - Πηγή: BankWars

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πολιτικός με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής (68%) στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, η Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Χανελόρε Κραφτ (SPD) και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με 54%. Ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ συγκεντρώνει μόλις το 32% της αποδοχής των ερωτώμενων, ενώ τελευταίος στην κατάταξη είναι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 18%.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και φθάνουν το 41%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 27%.

Επιπλέον, εάν η επιλογή γινόταν μόνο μεταξύ των δύο κεντρικών υποψηφίων, η κα Μέρκελ θα κέρδιζε τον κ. Στάινμπρουκ με 60%, έναντι 25%. Το 48% των Γερμανών επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να έχει ως επικεφαλής το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ενώ υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών τάσσεται το 37%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ιδιαίτερη απήχηση βρίσκει η πρόταση του SPD για επιβολή υψηλότερων φόρων στους πλουσιότερους Γερμανούς. Το 58% θεωρεί το σχέδιο σωστό, ενώ αντίθετη γνώμη εκφράζει το 37%.

Keywords
Τυχαία Θέματα