ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: Θα πατήσει πόδι η Ελλάδα;

13:50 5/4/2013 - Πηγή: BankWars

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς η διαπραγμάτευση εξελίσσεται με πολλά εμπόδια και η επόμενη δόση είναι ξανά «στον αέρα». Κρίσιμο είναι και το ραντεβού του πρωθυπουργου με τους εκπροσώπους της τρόικας που θα γίνει την Κυριακή.

Η Τρόικα δεν έχει πάρει θέση για το σενάριο που προτείνει η κυβέρνηση σχετικά με το χαράτσι, αλλά λέει σίγουρα «όχι»σε «εκπτώσεις» στους στόχους που έχουν τεθεί και βλέπει «με μισό

μάτι» τυχόν φοροελαφρύνσεις με κοινωνικά κριτήρια (ευπαθείς ομάδες, μικροϊδιοκτήτες κλπ) αν δεν λάβει πρώτα εγγυήσεις ότι τα έσοδα από φόρους ακινήτων θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν φέτος τα 3,2 δισ. ευρώ.

Εκτός από το χαράτσι, στο τραπέζι είναι όλα τα ζητήματα, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, η ρύθμιση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα κόκκινα δάνεια αλλά και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως και η υστέρηση στα έσοδα που υπολογίζεται για το 2013-14 ότι θα κυμανθεί από 2,7-3,2 δις ευρώ. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι είναι εκτός συζήτησης η λήψη επιπλέον μέτρων αφού κάτι τέτοιο άλλωστε δεν θα το άντεχε ούτε η κοινωνία αλλά ούτε και η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα