Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους-Πράσινους στις εκλογές

16:15 7/1/2015 - Πηγή: BankWars

Η συνάντηση Aριστεράς και Oικολογίας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Πρόκειται για μια κρίσιμη συνθήκη τόσο για το μέλλον της χώρα όσο και της Ευρώπης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση αντιπροσωπιών μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή στο 2009, με παρούσες

όλες τις πολιτικές που αποτέλεσαν βασικές αιτίες της κρίσης.

Ζητούμενο είναι η αλλαγή παραδείγματος. Η παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο περιβάλλον. Η βιώσιμη ανάπτυξη με αειφορία και περιβαλλοντική ισορροπία.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους Οικολόγους Πράσινους πορευτήκαμε μαζί σε όλα τα κινήματα και τα μέτωπα πάλης για τη προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας.

Από το μέτωπο για τη προστασία των θαλασσών και της ακτογραμμής της πατρίδας μας ως τους αγώνες ενάντια στα δασοκτόνα και περιβαλλοντοκτόνα νομοσχέδια.

Τώρα ήρθε η στιγμή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Πρόκειται για μια απόφαση ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους.

Μια δύναμη με ισχυρή παρουσία τόσο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όσο και σε εθνικά κοινοβούλια σημαντικών κρατών στην Ευρώπη, όπως το Γερμανικό Κοινοβούλιο όπου πολύ πρόσφατα μάλιστα συμμετείχαν στην γερμανική κυβέρνηση.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και το δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές, αλλά κυρίως προσβλέπει στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην πατρίδα μας.

Μιας πολιτικής που πρέπει να ανασχεδιασθεί. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα την αλλάξουμε μαζί», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα