Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Τι είπαν για Καστελλόριζο και κοροναϊό

Με τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψή της στο Καστελόριζο ξεκίνησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης κινητικότητας σε εθνικά και πανδημία. Διαπίστωσα ψυχραιμία αποφασιστικότητα κατοίκων και υψηλό αίσθημα Περνάμε δύσκολη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζοντας παράλληλα πως φαίνεται να υπάρχει ευκαιρία για

ουσιαστική αποκλιμάκωση

Ο διάλογος

Μητσοτάκης: Να σας συγχαρώ για το πολύ επιτυχημένο ταξίδι σας στο Καστελόριζο που συνέπεσε με μια υποχώρηση στις εθνικές φουρτούνες. Τα ήρεμα νερά ελπίζω να συνεχιστούν δεν εξαρτάται από εμάς. Η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο.

Σακελλαροπούλου: Βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης κινητικότητας σε εθνικά και πανδημία. Διαπίστωσα ψυχραιμία αποφασιστικότητα κατοίκων και υψηλό αίσθημα. Περνάμε δύσκολη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο. Δείχνει να υπάρχει ευκαιρία για ουσιαστική αποκλιμάκωση. Εκεί οδήγησαν και κινήσεις από συμμάχους, Η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά. 

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στη Μόρια την οποία χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» λέγοντας ότι είναι μια υπενθύμιση σε όλους ότι οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να είναι εδώ και στην ανθρωπιστική κρίση.

«Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται απαντήσεις, άσυλο ή να φύγουν» ξεκαθάρισε η ΠτΔ, και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε προτάσεις του επιτρόπου. Ελπίζω να βρούμε ξανά όλοι τη συνέπεια που δείξαμε την προηγούμενη περίοδο. Η επίκληση της ελευθερίας μας δεν μπορεί να βάζει σε κίνδυνο τους γύρω μας».

Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Έχετε δίκιο. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία και πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θα διατηρήσουμε την οικονομία ανοιχτή, με τις ελάχιστες εκπτώσεις που απαιτούνται».

«Λεπτή ισορροπία αλλά αναγκαίο να τηρηθεί» απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα