Η Apple έφτιαξε μάσκα για τον κορωνοϊό, αλλά δεν είναι για όλους

11:43 16/9/2020 - Πηγή: Fortune

Έτσι τα στελέχη του τμήματος σχεδιασμού της Apple, που δημιούργησαν τα iPhone και τα iPad, ένωσαν αυτή τη φορά τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν την Apple Face Mask. Μόνον που η μάσκα αυτή, προς απογοήτευση των εκατομμυρίων καταναλωτών των προϊόντων της εταιρείας, δεν θα απευθύνεται στο κοινό, αλλά προορίζεται μόνον για τα στελέχη

της και το προσωπικό των καταστημάτων λιανικής της. Η μάσκα διαθέτει τρία στρώματα που θα φιλτράρουν τα εισερχόμενα και τα εκπνεόμενα σωματίδια και μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έως πέντε φορές.

Here’s your Apple Mask unboxing… unsurprisingly like any other Apple product. https://t.co/Ff0d9nQ6kl pic.twitter.com/9TLQs0V6Lf

— Mark Gurman (@markgurman) September 11, 2020

Η συσκευασία και ο σχεδιασμός παραπέμπουν στο γνωστό στυλ της Apple και η μάσκα θα διαθέτει μεγάλα καλύματα για το πηγούνι και τη μύτη του χρήστη. Η ίδια η εταιρεία, που έχει προσφέρει και δέκα εκατ. δολάρια για την κατασκευή μπατονετών για τα τεστ του κορωνοϊού, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι έκανε έρευνα και δοκιμές για τον εντοπισμό του υλικού, που θα φιλτράρει κατάλληλα τον αέρα.

Η αποστολή των Apple Face Mask στο προσωπικό θα ξεκινήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο. Σημειωτέον ότι η Apple συνεργάστηκε και με το Πανεπιστήμιο Gallaudet της Ουάσιγκτον για τη δημιουργία και μιας άλλης μάσκας, της «ClearMask», της πρώτης εντελώς διάφανης χειρουργικής μάσκας που έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η οποία θα βοηθά τους χρήστες στην επικοινωνία τους με πελάτες που έχουν προβλήματα ακοής και θα μπορούν έτσι να διαβάζουν τα χείλη των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα